proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuwe behandeling op de werking van een verdovend middel. Deel B.

Mannen 18 - 45 jaar    
onderzoeksdagen 3 onderzoeksdagen
terug komen 1 keer terugkomen
vergoeding Vergoeding € 1.243,-

Direct aanmelden

 

Deelnemerscategorie:

 • Mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar 
 • Die geen medicatie gebruiken

Het onderzoek:

Het onderzoeksmiddel wordt ontwikkeld voor de behandeling van een overdosis met cannabis. Het belangrijkste bestandsdeel van cannabis is THC. THC levert vaak een 'high gevoel' op en werkt ontspannend. Dit bestandsdeel kan je echter ook bezorgd maken en zorgen voor paranoïde gevoelens en onprettige hallucinaties. THC veroorzaakt de effecten omdat het ontstaan ​​​​CB1-receptor in het brein activeert, dat wil zeggen ''aanzet''. Het nieuwe middel blokkeert de CB1-receptor in het brein. De werking van het middel is dus tegenovergesteld aan de werking van THC. Wij verwachten dat inname het nieuwe middel samen met THC zal zorgen, dat de effecten van THC minder worden. Dit geldt voor zowel de prettige effecten als de onprettige bijwerkingen van THC. 

In dit onderzoek bestuderen we de veiligheid van het nieuwe middel en bekijken we hoe effectief het middel is in het verminderen van de werking van cannabis. Naast het nieuwe middel krijgen alle deelnemers ook een tablet met THC toegediend. Tijdens het onderzoek krijgt u een lage dosering THC. Er zal geen overdosis THC worden ontvangen. Een lage dosering kan de werking van het nieuwe middel ook aantonen. We vergelijken de werking van het onderzoeksmiddel met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder stof, een 'nepmiddel' dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel. 

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek: 

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)
 • Training (duur: 1 uur)

Het onderzoek:

 • 1 studieperiode van 3 dagen en 2 nachten
 • Nakeuring

 • Bekijk de volledige planning voor het Verdovend middel Onderzoek

  Groep 6a

  Studieperiode 
  zo 27 nov 15.00 uur t/m
  di 29 nov 11.00 uur
  Nakeuring
  tussen ma 5 dec en vr 9 dec

  Groep 6b

  Studieperiode 
  di 6 dec 15.00 uur t/m
  do 8 dec 11.00 uur
  Nakeuring
  tussen di 13 dec en di 20 dec

  Groep 6c

  Studieperiode 
  zo 11 dec 15.00 uur t/m
  di 13 dec 11.00 uur
  Nakeuring
  tussen ma 19 dec en vr 23 dec

Bijzondere omstandigheden:

 • Alcohol: niet toegestaan ​​vanaf 24 uur voor de medische keuring, de start van het onderzoek en gedurende het verblijf op het CHDR. Op andere dagen gedurende de studie niet meer dan 2 glazen per dag. 
 • Niet roken: roken heeft een bekende invloed op de metingen. Als je meer dan 10 sigaretten per dag rookt, mag je niet meedoen aan het onderzoek. Roken is helemaal niet toegestaan ​​vanaf 24 uur voor en tijdens het verblijf op het CHDR. Ook is het gebruik van elektronische sigaretten en nicotinepleisters niet toegestaan. 
 • Ervaring met cannabis: deelnemers dienen ervaring met het gebruik van cannabis te hebben. 
 • Drugs: niet toegestaan ​​​​vanaf 3 weken voor het verblijf op CHDR tot het einde van het onderzoek. Maanzaad kan leiden tot een positieve uitslag en dient daarom ook vermeden te worden. 
 • Cafeïne-houdende producten: chocola, cola, energydrank, koffie en thee hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan ​​vanaf 24 uur voor de eerste onderzoeksdag tot en met het einde van het verblijf op het CHDR. 
 • Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic: niet toegestaan ​​​​vanaf 3 dagen voor de eerste onderzoeksdag tot en met de nakeuring. 
 • Geneesmiddelen: niet toegestaan ​​​​vanaf 7 dagen voor de start van het onderzoek tot en met het einde van het onderzoek. 
 • Voedingssupplementen/mineralen/kruiden: niet toegestaan ​​​​vanaf 7 dagen voor de start van het onderzoek tot en met het einde van het onderzoek. 
 • Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan ​​​​vanaf 48 voor de medische keuring, het verblijf op het CHDR en de nakeuring. 
 • Anticonceptie: mannen en vrouwen gebruiken tot 90 dagen na de laatste toediening een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto  vergoeding van € 1.243,00.
Dit zijn exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km).

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor deelname aan het onderzoek, vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen.Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek (zie: is meedoen veilig? )

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelen bij het CHDR is altijd vrijblijvend.