Ons onderzoekscentrum

CHDR’s hoofdlocatie aan de Zernikedreef is een transparant, modern gebouw in het Leiden Bio Science Park op loopafstand van Leiden Centraal en het Leids Universitair Medisch Centrum. Op de bovenste verdiepingen, met een wijds uitzicht over de omgeving, bevindt zich de Clinical Research Unit (CRU) waar onze onderzoeken plaatsvinden. In het hoofdgebouw bevinden zich ook de laboratoria en de dataverwerkers die ons werk ondersteunen. Onze administratieve afdelingen werken op een andere locatie in Leiden, om extra ruimte te maken voor onderzoek. Bovendien hebben we een apart keurings- en trainingscentrum ingericht aan de Bargelaan, vlak naast het centraal station in Leiden. Het CHDR is in de afgelopen jaren flink gegroeid, omdat er internationaal veel belangstelling en waardering is voor onze aanpak.

Ons onderzoekscentrum

CHDR’s centrale locatie aan de Zernikedreef is een transparant, modern gebouw in het Leiden Bio Science Park op loopafstand van Leiden Centraal en het Leids Universitair Medisch Centrum. Op de bovenste verdiepingen, met een wijds uitzicht over de omgeving, bevindt zich de Clinical Research Unit (CRU) waar onze onderzoeken plaatsvinden. In het hoofdgebouw bevinden zich ook de laboratoria en de dataverwerkers die ons werk ondersteunen. Onze administratieve afdelingen werken op een andere locatie, om extra ruimte te maken voor onderzoek. Bovendien hebben we een apart keurings- en trainingscentrum ingericht aan de Bargelaan, vlak naast het centraal station in Leiden. Het CHDR is in de afgelopen jaren flink gegroeid, omdat er internationaal veel belangstelling en waardering is voor onze aanpak.

Meetmethoden voor geneesmiddelenonderzoek

Innovatie is belangrijk voor het CHDR. Maar nieuw is niet altijd beter. Het is ook belangrijk dat je precies weet wat je meet en ervaring opdoet met robuuste meetmethoden. Proefpersonen die vaker bij ons te gast zijn geweest zullen dan ook bepaalde tests herkennen. De NeuroCart bijvoorbeeld is een handige verrijdbare computeropstelling met een serie tests waarmee we de werking van de hersenen en het zenuwstelsel meten. De PainCart is net zo’n compacte opstelling voor onderzoek naar pijn. Om veranderingen in de huid in kaart te brengen bij gezonde mensen en patiënten met huidziekten hebben we de DermaToolbox.

Door dezelfde metingen bij heel veel mensen te doen, bouw je dataverzamelingen op die op zichzelf al waardevol zijn. Zo maken we van bijna alle proefpersonen een ‘hartfilmpje’ (electrocardiogram, ECG), dit kunnen we digitaal opslaan. Daardoor hebben we intussen zoveel (anonieme) data, dat we met machine learning (een vorm van kunstmatige intelligentie) nieuwe kennis aan het genereren zijn. Die gaan we weer toepassen om ons geneesmiddelenonderzoek nog innovatiever en veiliger te maken. We bewaren natuurlijk geen data zonder jouw toestemming.