Hoe verloopt je aanmelding voor geneesmiddelenonderzoek?

Heb je tussen de huidige CHDR onderzoeken een studie gevonden waar je aan wil deelnemen? Dan is het tijd om je aan te melden. Je doorloopt hiervoor een aantal stappen.

Hoe verloopt je aanmelding voor geneesmiddelenonderzoek?

Heb je tussen de huidige CHDR onderzoeken een studie gevonden waar je aan wil deelnemen? Dan is het tijd om je aan te melden. Je doorloopt hiervoor een aantal stappen.

Voordat je geneesmiddelenonderzoek van start kan gaan, volg je de volgende stappen:

Stap 1: Vul het aanmeldformulier in

Op de website van het CHDR vind je het aanmeldformulier. Tijdens het invullen kan je aangeven of je een algemene aanmelding wilt doen of dat je je aanmeldt voor een specifiek onderzoek. Wanneer je een algemene aanmelding doet, kan een van onze werknemers je helpen een onderzoek te kiezen dat bij jou past.

Op het formulier stellen we je ook een aantal algemene vragen. Deze gegevens helpen ons een eerste selectie te maken uit de aanmeldingen die wij binnenkrijgen. Ieder onderzoek heeft namelijk eigen criteria. De informatie is privé en wordt alleen maar gebruikt binnen het CHDR. Na je aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact met je gezocht.

Stap 2: Een medische keuring

Na je aanmelding en ons eerste contactmoment kom je bij ons langs voor een medische keuring. Wij willen met deze keuring een zo goed mogelijk beeld krijgen van je gezondheid.

De afspraak duurt ongeveer twee uur. Voordat de daadwerkelijke medische keuring plaatsvindt, vertellen we je door middel van een filmpje eerst wat over het onderzoek waarvoor je je hebt aangemeld. Met de keuringsartsen kun je hierna nog eventuele vragen doornemen. Zo kun je goed geïnformeerd beginnen aan de medische keuring. De doktersassistent controleert tijdens de fysieke keuring algemene zaken als je bloeddruk, lengte en gewicht. Houd er rekening mee dat je eventueel in je ondergoed gewogen wordt. Ook wordt er wat bloed afgenomen en wordt je urine onderzocht. Bovendien testen we je vitale functies, zoals die van het hart en de lever. Je ontvangt voor de afspraak en de gemaakte reiskosten een vergoeding.

Voor elk onderzoek gelden er andere criteria. Het kan dus zijn dat de uitkomsten van jouw keuring ervoor zorgen dat je niet mee kunt doen aan het onderzoek. Dit betekent niet per definitie dat je niet gezond bent, je kan het dan gewoon later voor een ander onderzoek weer proberen. Wanneer er aan de eisen van het onderzoek is voldaan, kunnen we het geneesmiddelenonderzoek starten. Zodra de keuringsuitslag binnen is nemen we contact met je op om je in te plannen voor een plek in het onderzoek.

Stap 3: Het geneesmiddelenonderzoek

Op de dag van het onderzoek kom je naar ons onderzoekscentrum in Leiden. We heten je welkom en geven je een rondleiding. Voordat we beginnen aan het onderzoek, controleren we jouw gezondheid nogmaals door wat korte testen uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bloeddrukmeting of een alcohol- of urinetest. Wanneer alles in orde is, kan het geneesmiddelenonderzoek van start gaan.

Meer weten over geneesmiddelenonderzoek? Raadpleeg dan onze ‘wat is geneesmiddelenonderzoek‘ pagina.