proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van seborroïsch eczeem in het gezicht.

man vrouw Vanaf 18 jaar vergoeding Vergoeding € 1.195,-    

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met seborroïsch eczeem. Wij zoeken vrijwilligers waarbij het gezicht is aangedaan met eczeem.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt het effect van het tweemaal daags aanbrengen van een nieuw middel bij seborroïsch eczeem onderzocht. Seborroïsch eczeem is een veelvoorkomende schilferende en vaak jeukende huidaandoening. Seborroïsch eczeem komt voornamelijk voor op de plooien langs de neus, bij de wenkbrauwen, op de oogleden en op de hoofdhuid. De precieze oorzaak van seborroïsch eczeem is niet bekend. Wel is bekend dat een bepaalde gist een rol speelt bij het ontstaan of het in stand houden van het seborroïsch eczeem. Het onderzoeksmiddel is in staat de gist welke een rol speelt bij deze aandoening te doden.

Er is 1 eerder onderzoek geweest bij patiënten met een andere vorm van eczeem. In dit onderzoek waarbij patiënten het onderzoeksmiddel eenmaal per dag aanbrachten op 1 eczeemplek, bleek dat de gel zorgde voor minder jeuk en een kleine afname van de grootte van de plek. Nu dit bekend is, zijn we geïnteresseerd in het effect van het 2 maal per dag aanbrengen van het onderzoeksmiddel bij seborroïsch eczeem.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring met dermatologisch onderzoek (duur: 1,5 uur).

Het onderzoek bestaat uit 7 losse bezoeken. De opbouw is als volgt:
- 4 weken behandelperiode (4 korte bezoeken van 1 uur en 1 langer bezoek van 1,5 uur).
Thuis, dagelijks: 2x het onderzoeksmiddel aanbrengen op alle eczeemplekken in het gezicht + digitaal dagboek bijhouden + 3 foto’s maken van het gezicht via een speciale app.
- 2 weken nacontroleperiode (1 kort bezoek van 1 uur en 1 langer bezoek van 1,5 uur)

De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Verder mag u tijdens de studie gemiddeld niet meer dan 2 alcoholische consumpties per dag nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Tijdens de studie is het gebruik van andere geneesmiddelen alleen in overleg met de onderzoeker toegestaan. U mag geen andere eczeem gerelateerde medicijnen gebruiken tijdens het onderzoek behalve het middel dat door het CHDR ter beschikking gesteld wordt. 6 uur voorafgaande aan de studiebezoeken mag u de te onderzoeken huidplekken in het gezicht niet wassen of nat maken. Vrijwilligers dienen tijdens en tot 3 maanden na het onderzoek een betrouwbare vorm van anticonceptie te gebruiken. Gedurende het onderzoek dient langdurige blootstelling aan de zon (bijv. zonnebaden en de zonnebank) vermeden te worden.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 1.195,00
Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis. De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.