proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van wratten.

man vrouw 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 1.207,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 18-65 jaar met minimaal 1 wrat op de handen (niet rondom de nagel).

Het onderzoek:

Het nieuwe middel wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van wratten. Wratten zijn kleine, harde, eeltachtige vergroeiingen van de opperhuid die wordt veroorzaakt door een virus; het Humaan Papilloma Virus (HPV). Het middel, in de vorm van een crème, dient op de huid aangebracht te worden. De werking van het middel wordt vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uit ziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1,5 uur). Gedurende 28 dagen smeert u thuis 1x per dag het onderzoeksmiddel. Ook vult u dagelijks een digitaal dagboek in via een app. Het onderzoek bestaat uit 6 korte bezoeken en een nakeuring.

De planning gaat in overleg met de studie-arts.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de studie-arts. Het is onbekend of het onderzoeksmiddel invloed heeft op de zwangerschap of op de moedermelk. Daarom mogen vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die borstvoeding geven niet aan het onderzoek meedoen. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie. In het CHDR gebouw is roken niet toegestaan.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 1.207,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km) voor elke reis. De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.