Een studie naar een nieuw onderzoeksmiddel voor de ziekte van Parkinson.

16 onderzoeksdagen

6 terugkomdagen

€ 4.550,-

Dit onderzoek is afgerond, aanmelden is niet meer mogelijk.

WIJ ZOEKEN

  • Mannen en vrouwen tussen de 40 en 80 jaar
  • Met de diagnose ziekte van Parkinson
  • Vrouwen zijn postmenopauzaal of gesteriliseerd

HET ONDERZOEK

Het onderzoeksmiddel wordt ontwikkeld voor de ziekte van Parkinson. Bij de ziekte van Parkinson zijn er veel, specifieke eiwitten in het brein. Deze eiwitten vormen schadelijke klonters, die de ziekte van Parkinson kunnen veroorzaken. Daarom wordt onderzocht of het onderzoeksmiddel mogelijk het verspreiden van deze schadelijke klonters kan stoppen. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe middel is als het aan patiënten met de ziekte van Parkinson wordt gegeven.

De effecten van het middel worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof. Zowel het onderzoeksmiddel als de placebo worden bedekt, zodat men niet weet welk middel gegeven is. Het is van te voren niet bekend of u het onderzoeksmiddel of de placebo krijgt.

Tijdens het onderzoek wordt tweemaal een lumbaalpunctie gedaan om hersenvocht af te nemen, ook wel een ruggenprik genoemd. Hiermee wordt de concentratie van het onderzoeksmiddel in het hersenvocht gemeten.

IN HET CENTRUM VAN GEZONDHEID & WELZIJN