CHDR vertelt tijdens Symposium over Parkinson onderzoek en valt in de prijzen.

4 April werd het Spring Symposium gehouden in Leiden. Een lokaal symposium waar o.a. LUMC, LACDR, LIC, en ook CHDR aan deelnamen. CHDR collega’s Salma en Maurits vertelden daar over hun onderzoeken bij het CHDR.

Maurits vertelt over zijn onderzoek dat hij deed met Parkinson patiënten:
“De ziekte van Parkinson is momenteel niet te genezen. Er bestaan alleen behandelingen die de symptomen van de ziekte (tijdelijk) kunnen onderdrukken. Een kleine 20 jaar geleden is ontdekt dat wanneer het LRRK2 eiwit overactief is, dit een verhoogd risico op de ziekte van Parkinson geeft. CHDR heeft afgelopen jaren meegewerkt aan een revolutionair nieuw middel dat dit LRRK2 eiwit kan remmer en daarmee mogelijk de ziekte van Parkinson zou kunnen vertragen. De eerste klinische onderzoeken in gezonde vrijwilligers en een kleine groep Parkinson patiënten zijn succesvol afgerond en dit middel wordt komende jaren verder getest in grote groepen Parkinson patiënten. We kijken reikhalzend uit naar de resultaten van de vervolgonderzoeken!”

Maurits werd door de vakjury als winnaar gekozen met zijn onderwerp: “A step forward for LRRRK2 inhibitors in Parkinson’s disease”.

MEER NIEUWS & BLOGS

  • 16 September; De Rapenburgrace!

    De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor een goed doel: het verbeteren van ...

  • ZDF op bezoek om onze collega Pauline te volgen

    Afgelopen week was er (weer) aandacht voor onze collega Pauline Nettesheim. Deze keer kwam de nationale tv zender ...

  • CHDR en Stichting Parki organiseren Parkinson symposium

    Afgelopen 30 augustus organiseerde het CHDR in samenwerking met Stichting Parki een Parkinson symposium. Stichting Parki zet zich ...

IN HET CENTRUM VAN VOORUITGANG