CHDR vertelt tijdens Symposium over Parkinson onderzoek en valt in de prijzen.

4 April werd het Spring Symposium gehouden in Leiden. Een lokaal symposium waar o.a. LUMC, LACDR, LIC, en ook CHDR aan deelnamen. CHDR collega’s Salma en Maurits vertelden daar over hun onderzoeken bij het CHDR.

Maurits vertelt over zijn onderzoek dat hij deed met Parkinson patiënten:
“De ziekte van Parkinson is momenteel niet te genezen. Er bestaan alleen behandelingen die de symptomen van de ziekte (tijdelijk) kunnen onderdrukken. Een kleine 20 jaar geleden is ontdekt dat wanneer het LRRK2 eiwit overactief is, dit een verhoogd risico op de ziekte van Parkinson geeft. CHDR heeft afgelopen jaren meegewerkt aan een revolutionair nieuw middel dat dit LRRK2 eiwit kan remmer en daarmee mogelijk de ziekte van Parkinson zou kunnen vertragen. De eerste klinische onderzoeken in gezonde vrijwilligers en een kleine groep Parkinson patiënten zijn succesvol afgerond en dit middel wordt komende jaren verder getest in grote groepen Parkinson patiënten. We kijken reikhalzend uit naar de resultaten van de vervolgonderzoeken!”

Maurits werd door de vakjury als winnaar gekozen met zijn onderwerp: “A step forward for LRRRK2 inhibitors in Parkinson’s disease”.

MEER NIEUWS & BLOGS

  • CHDR in het Leidsch Dagblad

    Op 24 mei verscheen er een interview met onze farmacoloog Maurits Visser in het Leidsch Dagblad. Lees het ...

  • Wie controleert of onderzoek veilig wordt uitgevoerd? De CCMO legt uit.

    De CCMO (Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek) houdt toezicht op alle ethische commissies in Nederland, die op hun beurt ...

  • De Zilvervloot, een vaartje zonder prijskaartje, vaart weer uit

    Na 3 jaar is het weer zover; vanaf woensdag 3 mei vaart de Zilvervloot vaart weer uit! 3 ...

IN HET CENTRUM VAN VOORUITGANG