QSPainRelief patiëntenevenement bij CHDR

Leiden, 8 december 2023

Op woensdag 6 december vond het QSPainRelief patiënten evenement plaats in het Auditorium van het CHDR. QSPainRelief is een groot Europees onderzoeksproject, waarin onderzocht wordt hoe we een effectieve combinatie van verschillende medicijnen kunnen ontwikkelen voor de behandeling van chronische pijn. Zo hopen we in de toekomst beter te kunnen voorspellen welke (combinaties van) medicijnen werken bij een individuele patiënt.
Het CHDR werkt mee aan dit project en momenteel voeren wij twee klinische studies uit waarin we de effecten bekijken van een combinatie van twee bestaande pijnstillers. 

Met QSPainRelief streven we naar een open en interactieve communicatie met chronische pijnpatiënten zelf, door het verspreiden van duidelijke informatie en directe interactie. Tijdens het evenement waren patiënten met chronische pijn dan ook welkom om meer over dit onderzoeksproject te leren en zelf input te leveren en de discussie aan te gaan over de belangen van de patiënt. Meerdere sprekers gaven uitleg over hun bijdrage aan het onderzoeksproject. Daarnaast werd er een live demonstratie gegeven van de ‘PainCart’. Dit is onze experimentele opstelling voor het opwekken van pijn bij gezonde vrijwilligers om de invloed van medicijnen te meten. 

Meer informatie over het QSPainRelief onderzoeksproject is te vinden op qspainrelief.eu.

MEER NIEUWS & BLOGS

  • Het CHDR zet haar deuren open

    Zoals de meeste bezoekers van deze website wel weten; Het CHDR test nieuwe en bestaande geneesmiddelen bij mensen. ...

  • Ludiek experiment tussen CHDR en LIFF onderzoekt hartslagreacties bij filmkijkers

    Leiden, 2 november – Het Centre for Human Drug Research (CHDR) en het Leiden International Film Festival (LIFF) ...

  • ZDF op bezoek om onze collega Pauline te volgen

    Afgelopen week was er (weer) aandacht voor onze collega Pauline Nettesheim. Deze keer kwam de nationale tv zender ...

IN HET CENTRUM VAN VOORUITGANG