proefpersoon nl logo

Proefpersoon worden

Geneesmiddelenonderzoek is afhankelijk van vrijwilligers. Zonder hen kunnen er geen nieuwe medicijnen op de markt worden gebracht. Geef je op als proefpersoon voor geneesmiddelenstudies bij het CHDR. Wij hebben geen winstoogmerk en jouw deelname komt de hele medische wetenschap ten goede. Bovendien krijg je een passende vergoeding. Zo doe je niet alleen iets goeds voor een ander, maar houd je er ook nog iets aan over. Geef je vandaag nog op om proefpersoon te worden.

Je kunt proefpersoon worden als je:

  • lichamelijk en geestelijk gezond bent;
  • niet verslaafd bent (geweest) aan alcohol of drugs;
  • geen medicijnallergie hebt;
  • tijd hebt om één of meer dagen door te brengen in ons onderzoeksinstituut in Leiden.

Patiëntenonderzoeken

 

Het CHDR doet ook patiëntenonderzoeken om te testen of een middel echt werkt en om uit te zoeken wat de juiste dosering is. Voor dit soort onderzoeken gelden uiteraard andere toelatingseisen.

icon 1

Meld je aan

 

Vul het aanmeldformulier in om je op te geven als proefpersoon. Wij vragen hierin om enkele algemene gegevens, zoals geslacht en leeftijd. Uiteraard is jouw privacy hierbij gewaarborgd. Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact op. Natuurlijk is dit geheel zonder verplichtingen.

 

Meld je aan

icon 2

Informatiegesprek

 

Wij vinden het belangrijk om je goed voor te lichten over het geneesmiddelen-onderzoek. Daarom nodigen we je uit voor een informatiegesprek. Je ziet het gebouw alvast, krijgt uitgebreide informatie en kunt vragen stellen. Daarna kun je er nog een nachtje over slapen.

icon 3

Medische keuring

 

Voor jouw eigen veiligheid is het belangrijk dat we checken of je gezond genoeg bent om proefpersoon te worden. Tijdens de medische keuring kijken we of je voldoet aan de specifieke eisen van het onderzoek en brengen we jouw algehele gezondheid in kaart. Deze check geldt uiteraard niet voor vrijwilligers in patiëntenonderzoeken.

icon 4

Start onderzoek

 

Binnen drie weken na de medische keuring nodigen we je opnieuw uit in ons onderzoeksinstituut in Leiden. We heten je welkom, leggen je wat uit over het gebouw en doen nog wat snelle medische testen. Als alles in orde is, beginnen we met het onderzoek.

 

Meer uitleg