Meenemen naar het onderzoek
Je kunt je verblijf in ons onderzoekscentrum zien als een verblijf in een all-inclusive resort. Pak je tas of koffer dan ook vergelijkbaar in. In verband met metingen (zoals die van je bloeddruk) is het prettig voor jou én voor de onderzoekers als je losse kleding draagt. Van ons krijg je bedlinnen en handdoeken, je hoeft dus alleen je eigen toiletartikelen mee te nemen. Toiletten en douches deel je met de andere vrijwilligers. Sommige proefpersonen die langere tijd bij ons te gast zijn, worden voorzien van een privékamer met badkamer. In de regel deel je je slaapkamer echter met een andere proefpersoon.
Vrije tijd tijdens geneesmiddelenonderzoek
Neem naast je eigen toiletspullen, ook wat mee om jezelf mee te vermaken. Over het algemeen beschik je namelijk over aardig wat vrije tijd, ook al is dit natuurlijk afhankelijk van de geplande onderzoeken. Wij proberen altijd wel te zorgen voor wat leuks om te doen. Ook zijn er spelcomputers en is er een voetbaltafel aanwezig. Natuurlijk is er goede wifi beschikbaar in ons pand. Veel proefpersonen gebruiken de tijd graag om achterstallig (studie)werk in te halen of hun administratie op orde te krijgen.
Houd er rekening mee dat je gedurende je verblijf het gebouw niet mag verlaten. Een frisse neus halen op ons dakterras is toegestaan, maar voor de rest spendeer je je tijd binnen. In overleg met de verpleging mag je wél visite ontvangen wanneer je voor langere tijd bij ons te gast bent.
Roken en cafeïne zijn verboden. Voor je eigen eten hoef je niet te zorgen: buiten dat er drie maaltijden per dag voor je klaar staan, vind je in de keukens van ons gebouw alles wat je nodig hebt, zoals cafeïnevrije koffie, thee, tussendoortjes en vers fruit.
Mag je altijd stoppen met het onderzoek?
Te allen tijde beschik jij over het recht te stoppen met het geneesmiddelenonderzoek. Mocht je willen stoppen dan kun je dit bespreken met de studiearts. Deze informeert je dan over de verdere gang van zaken. Soms is het voor je eigen veiligheid nodig dat je nog even bij ons blijft nadat je het onderzoek stopzet.