proefpersoon nl logo

Geld verdienen met medisch onderzoek

Proefpersonen zijn van groot belang om de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen vooruit te helpen. Voordat medicijnen op de markt komen, moeten ze namelijk eerst uitgebreid worden getest. Jij kunt daarbij helpen en daarnaast meteen wat geld verdienen met het medisch onderzoek. Hoe hoog die vergoeding is hangt af van het onderzoek waar je aan meedoet en heeft niets te maken met risico. Het geld staat binnen vier weken na afronding van het onderzoek op jouw rekening.

Bekijk de lopende onderzoeken

Risico speelt geen enkele rol

Het is een wijdverspreid misverstand dat de hoogte van het bedrag te maken heeft met het risico dat een proefpersoon loopt tijdens het onderzoek. Aan geneesmiddelenonderzoek zijn strikte regels verbonden en wordt zo veilig mogelijk uitgevoerd. Het geld dat je kunt verdienen met het medisch onderzoek is gebaseerd op de verblijfsduur en de intensiteit van het onderzoek.

Zo is de vergoeding opgebouwd

De tegemoetkoming voor vrijwilligers bestaat uit twee delen: een dag- en een reiskostenvergoeding. De dagvergoeding bedraagt meestal € 120 tot € 200 euro voor een dag en nacht. Het bedrag is afhankelijk van hoe intensief de dag is. Een drukke dag met veel tests en onderzoeken heeft een hogere tegemoetkoming dan een rustige dag met veel vrije tijd. De reiskostenvergoeding is € 0,19 per kilometer met een maximum van 200 kilometer per enkele reis.

Let op: De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht tenzij anders vermeld.

Bruto vergoeding, vergeet de Belastingdienst niet

Houd er rekening mee dat je de vergoeding op moet geven bij de Belastingdienst. Het geld dat je verdient met medisch onderzoek wordt bruto uitgekeerd. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie moet je hier misschien nog belasting over afdragen. Aan het einde van het jaar geef je de inkomsten zelf op als ‘inkomsten uit overig werk’. Wij geven de belastingdienst daarnaast ook door hoeveel we jou hebben uitbetaald. Na elke deelname ontvang je een document met het bedrag dat je hebt verdiend. Bewaar deze goed, je hebt hem nodig voor je belastingaangifte.

Als je wat tijd over hebt, kun je geld verdienen met medisch onderzoek. Het CHDR is altijd op zoek naar proefpersonen.

Meld je direct aan