proefpersoon nl logo

Geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR in Leiden

Proefpersoon.nl een website van het CHDR in Leiden. CHDR staat voor Centre for Human Drug Research, oftewel centrum voor geneesmiddelenonderzoek op mensen. Al sinds 1987 voeren wij in opdracht van diverse farmaceutische bedrijven medicijnonderzoeken uit die bijdragen tot nieuwe medische oplossingen. We bestuderen het effect en eventuele bijwerkingen van nieuwe geneesmiddelen. Dit doen we met zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Pas na veelvuldig testen weten we zeker of een medicijn helemaal veilig is als we het op de markt brengen.

Educatie zorgt voor innovatie

Het CHDR in Leiden is een stichting zonder winstoogmerk. Ons streven is om de medische wetenschap in zijn geheel vooruit te helpen. Wij werken dan ook nauw samen met het LUMC en de Universiteit Leiden. Wij reserveren een groot budget voor educatie om onze kennis te verspreiden. Daarnaast vragen wij geen patenten aan op de methoden die wij zelf bedenken, zodat andere bedrijven in staat zijn om deze door te ontwikkelen.

Het goede voorbeeld geven

De laatste grote ontdekking die wij patentloos ter beschikking stelden, was een methode waarbij we proefpersonen constant op eenzelfde promillage kunnen houden. Normaal gesproken drinkt iemand een glas alcohol, waarna er een piek ontstaat die langzaam weer afneemt tot er een nieuw glas wordt genuttigd. Met deze nieuwe methode kunnen wij de effecten van alcohol en geneesmiddelen beter testen.

Het CHDR in Leiden is een modern onderzoekscentrum

Het zeven verdiepingen tellende onderzoekscentrum van het CHDR in Leiden vind je in het Bio Science Park. Het is goed bereikbaar vanaf de snelweg en vlakbij het station. De bovenste drie etages zijn gereserveerd voor de vrijwilligers en van alle gemakken voorzien. De stijlvolle huiskamers hebben televisie, internet, diverse spelcomputers, een voetbaltafel en meer. Zie het als een luxe ziekenhuis waar je even helemaal tot rust kunt komen en tegelijkertijd ook nog een vergoeding ontvangt.

Lees meer over het verblijf in de kliniek

Meld je vandaag nog aan

Het CHDR in Leiden kan jouw hulp goed gebruiken. Meld je aan als proefpersoon en help de medische wetenschap vooruit.

Direct inschrijven