CHDR collega Pauline in de running voor de Olympische Spelen 2024

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs zijn al in volle gang. Wellicht zien we een van onze collega’s daar terug. Pauline is afgestudeerd als arts en werkt bij het CHDR als projectleider en studiearts in de psychiatriegroep. Hier is ze verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en managen van studies. Maar Pauline heeft nog een ander groot talent. Naast haar werk bij het CHDR is ze druk bezig zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

Pauline is breakdancer en doet dit op hoog niveau. Vanaf 2024 is breaking een Olympische sport. Pauline is bezig om zich te kwalificeren als onderdeel van team Duitsland (wegens haar Duits/Japanse afkomst). Om zich te kwalificeren doet ze mee aan een aantal belangrijke toernooien. Zo doet ze mee aan de European Games, waarvan de winnaar direct naar de Olympische Spelen mag. In het voorjaar van 2024 vinden de Olympic Qualifying Series plaats. Dit zijn drie events waar de laatste zeven plekken verdeeld worden. Uiteindelijk gaan er zestien mannen en zestien vrouwen naar de Olympische spelen.

Met veel trots steunt het CHDR Pauline in haar avontuur op weg naar de Olympische Spelen. We hebben Pauline de ruimte gegeven om zich naast haar werk te focussen op breaking. Vraag je je af hoe het leven van een topsporter en tevens CHDR-werknemer er aan toe gaat? Houd dan de komende weken ons Instagram account in de gaten!

MEER NIEUWS & BLOGS

  • 16 September; De Rapenburgrace!

    De Rapenburg Race is een jaarlijkse zwemwedstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor een goed doel: het verbeteren van ...

  • ZDF op bezoek om onze collega Pauline te volgen

    Afgelopen week was er (weer) aandacht voor onze collega Pauline Nettesheim. Deze keer kwam de nationale tv zender ...

  • CHDR en Stichting Parki organiseren Parkinson symposium

    Afgelopen 30 augustus organiseerde het CHDR in samenwerking met Stichting Parki een Parkinson symposium. Stichting Parki zet zich ...

IN HET CENTRUM VAN VOORUITGANG