CHDR collega Pauline in de running voor de Olympische Spelen 2024

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs zijn al in volle gang. Wellicht zien we een van onze collega’s daar terug. Pauline is afgestudeerd als arts en werkt bij het CHDR als projectleider en studiearts in de psychiatriegroep. Hier is ze verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en managen van studies. Maar Pauline heeft nog een ander groot talent. Naast haar werk bij het CHDR is ze druk bezig zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

Pauline is breakdancer en doet dit op hoog niveau. Vanaf 2024 is breaking een Olympische sport. Pauline is bezig om zich te kwalificeren als onderdeel van team Duitsland (wegens haar Duits/Japanse afkomst). Om zich te kwalificeren doet ze mee aan een aantal belangrijke toernooien. Zo doet ze mee aan de European Games, waarvan de winnaar direct naar de Olympische Spelen mag. In het voorjaar van 2024 vinden de Olympic Qualifying Series plaats. Dit zijn drie events waar de laatste zeven plekken verdeeld worden. Uiteindelijk gaan er zestien mannen en zestien vrouwen naar de Olympische spelen.

Met veel trots steunt het CHDR Pauline in haar avontuur op weg naar de Olympische Spelen. We hebben Pauline de ruimte gegeven om zich naast haar werk te focussen op breaking. Vraag je je af hoe het leven van een topsporter en tevens CHDR-werknemer er aan toe gaat? Houd dan de komende weken ons Instagram account in de gaten!

MEER NIEUWS & BLOGS

  • Open dag bij het CHDR een groot succes!

    Zaterdag 29 juni opende het CHDR haar deuren voor het publiek. De open dag trok een overweldigend aantal ...

  • QSPainRelief patiëntenevenement bij CHDR

    Leiden, 8 december 2023 - Op woensdag 6 december vond het QSPainRelief patiënten evenement plaats in het Auditorium ...

  • Ludiek experiment tussen CHDR en LIFF onderzoekt hartslagreacties bij filmkijkers

    Leiden, 2 november – Het Centre for Human Drug Research (CHDR) en het Leiden International Film Festival (LIFF) ...

IN HET CENTRUM VAN VOORUITGANG