proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw slaapmiddel op de rijvaardigheid.

man_vrouw 50 - 80 jaar vergoeding Vergoeding € 3.200,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 50 en 80 jaar, die al minimaal 5 jaar een rijbewijs hebben.

Het onderzoek:

Het nieuwe middel wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van slapeloosheid. Het doel van het onderzoek is uitzoeken wat de effecten van het nieuwe middel zijn op de rijvaardigheid. Rijvaardigheid zal getest worden in een rijsimulator. Het nieuwe middel wordt vergeleken met een bestaand middel en een placebo. Een placebo lijkt precies op het nieuwe middel, maar bevat geen werkzame stof. Het nieuwe middel moet de slaapkwaliteit verbeteren. Huidige slaapmedicijnen zorgen er voor dat je langer slaapt, maar dat de kwaliteit minder goed is. Het nieuwe middel moet er voor zorgen dat je langer slaapt, maar ook dat de slaapkwaliteit beter is.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een rijsimulator training (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit 4 perioden van elk 4 nachten en 3 dagen, gevolgd door een telefonische nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

U mag vanaf 2 weken voor en gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Roken is niet toegestaan in het CHDR gebouw. U mag geen alcohol drinken vanaf 24 uur voor de eerste onderzoeksdag en ook niet tijdens de onderzoeksperioden. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. U mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf de keuring tot en met de laatste dag van de laatste onderzoeksperiode. Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen is toegestaan in overleg met de onderzoeker en moet stabiel zijn voor tenminste 2 maanden. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 2 weken voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 13:00 uur voor een onderzoeksdag tot en met het eind van een studieperiode. Vruchtbare vrouwen gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie, voor mannen gelden geen restricties.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 3.200,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). Tot voor kort werden de reiskosten van het informatiegesprek niet vergoed. Vanaf heden worden deze reiskosten wel vergoed als u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.