proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar het effect van 2 bestaande geneesmiddelen op de prikkelbaarheid van de zenuwen en op pijntesten.

man 18 - 45 jaar vergoeding

Vergoeding € 1.255,-

niet roken 

 Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen tussen de 18 en 45 jaar met een licht huidtype (type I, II of III), die niet roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek willen we bestuderen of we effecten van twee bestaande geneesmiddelen op de prikkelbaarheid van de zenuwen kunnen aantonen. Om dit effect op de zenuwen te kunnen meten gebruiken we een prikkelbaarheid drempel onderzoek. Deze techniek hopen we te kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Naast deze meting zullen we ook het effect van de geneesmiddelen onderzoeken op pijntesten. De geneesmiddelen die onderzocht worden, worden voorgeschreven voor epilepsie en een zeldzame spierziekte (congenitale myotonie). De effecten van deze middelen worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het echte medicijn.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur), een training (duur: 1 uur en 15 minuten) en 1 kort terugkommoment.

Het onderzoek bestaat uit 3 studieperioden van elk 1 nacht en 1 dag en een nakeuring.

Bekijk hier de planning van groep 4.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om 24 uur voor de keuring en de eerste onderzoeksdag geen alcohol te nuttigen. Tussen de eerste onderzoeksdag en de nakeuring mag u geen alcohol drinken. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Rokers kunnen niet deelnemen aan de studie. Roken of het gebruik van nicotine-houdende producten, zoals e-cigarettes en pleisters, is niet toegestaan vanaf 1 maand voor de eerste toediening van het onderzoeksmiddel tot aan de nakeuring. Het gebruik van geneesmiddelen, vitamine-, mineralen-, kruiden of voedingssupplementen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de onderzoeksdagen en tijdens het verblijf op CHDR. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor elke onderzoeksdag tot 2 dagen na de inname van de studiemedicatie. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. U mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf 3 dagen voor de eerste onderzoeksdag tot en met de nakeuring. Daarnaast mag u tot 24 uur na toediening van het onderzoeksmiddel niet deel te nemen aan het verkeer (autorijden/fietsen) en geen machines te bedienen. Vanaf de keuring (of vanaf 2 weken voor de eerste onderzoeksperiode) en tijdens het onderzoek mag de rug niet worden blootgesteld aan zonlicht. Het gaat hier ook om zonnebanken, lichtstudio’s, spray tans en zelfbruiners. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.255,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis. De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.