proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel op pijn, de huid en hoofdpijn - deel A.

man vrouw 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 1.177,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar die geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een nieuw middel voor de behandeling van pijn onderzocht bij gezonde vrijwilligers. Het onderzoeksmiddel is al eerder getest. In dit onderzoek wordt de werkzaamheid en veiligheid van het middel onderzocht bij toediening van het middel via twee verschillende toedieningsvormen. Met name controleren we de effecten op de huid en de ontwikkeling van hoofdpijn. De effecten van het middel worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur:1 uur) en een training (duur: 0,5 uur).

Het onderzoek bestaat uit 1 studieperiode van 3 dagen en 2 nachten, 3 bezoeken en een nakeuring. Ook vragen wij je gedurende het onderzoek dagelijks een app bij te houden.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Roken of het gebruik van nicotine houdende producten is niet toegestaan vanaf 24 uur voor ieder bezoek en tijdens het verblijf op het CHDR. Wij vragen de vrijwilligers om 24 uur voor de keuring geen alcohol te nuttigen. Ook is het nuttigen van alcohol niet toegestaan vanaf de start van het onderzoek tot en met de nakeuring. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor een onderzoeksdag tot en met het einde van uw verblijf in het onderzoekscentrum. Maanzaad heeft invloed op de metingen. Je mag producten die dit bevatten niet nuttigen vanaf 3 dagen voor de start van het onderzoek tot en met de nakeuring. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.177,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.