proefpersoon nl logo

Er gaan weer
onderzoeken starten!

 

Coronanieuws

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van pijn.

man 18 - 45 jaar vergoeding Vergoeding € 3.205,-
niet roken
 
Niet roken

Dit onderzoek is nog niet opnieuw opgestart. Je kunt je wel alvast aanmelden als geïnteresseerde.

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen tussen de 18-45 jaar met een licht huidtype (type I, II of III), die niet roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Het doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van verschillende types pijn. Er wordt onderzocht hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel is, als het aan gezonde proefpersonen wordt gegeven en hoe het lichaam het middel verwerkt. De werking van het nieuwe middel zal worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het nieuwe middel.

In deze studie zullen we onderzoeken of het nieuwe middel mogelijk een behandeling voor pijn kan zijn, door verschillende pijntesten uit te voeren die verschillende types pijn nabootsen.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur), een training (1 uur) en een kort terugkommoment (15 min.). Na goedkeuring tot zover wordt een echocardiogram gemaakt (duur: 45 min.). Alle genoemde afspraken (inclusief informatiegesprek) zijn verdeeld over 4-5 bezoeken.

Het onderzoek bestaat uit 3 studieperioden van 3 dagen en 2 nachten en 9 bezoeken (6x 5 uur en 3x 1 uur), 4 korte belafspraken en een nakeuring.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om geen alcohol te nuttigen vanaf 24 uur voor de keuring en 24 uur voor elke onderzoeksdag tot en met het einde van dat bezoek. Je mag vanaf 4 weken voor de keuring en gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en 48 uur voor elke onderzoeksdag tot en met het einde van dat bezoek. Nicotine heeft een bekende invloed op de metingen. Daarom kunnen rokers niet meedoen aan het onderzoek. Daarnaast is het gebruik van elektronische sigaretten of nicotinepleisters niet toegestaan. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor de keuring en 24 uur voor elke onderzoeksdag tot en met het einde van dat bezoek. Vanaf de keuring tot en met de laatste onderzoeksdag mag de rug niet aan veel zonlicht worden blootgesteld. Het gaat hier ook om zonnebanken, lichtstudio’s, spray tans en zelfbruiners. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie. Omdat het onduidelijk is hoe effectief een levend vaccin is wanneer het onderzoeksmiddel in uw lichaam aanwezig is, mag je geen vaccin met een levend virus krijgen vanaf 1 maand voor de keuring tot en met de laatste nakeuring.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 3.205,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek.. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.