proefpersoon nl logo

Een onderzoek waarin we vetzuurprofielen van gezonde vrijwilligers en Parkinson patiënten vergelijken.

man_vrouw 40 - 75 jaar vergoeding Vergoeding € 455,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 40 en 75 jaar met de diagnose ziekte van Parkinson.

Het onderzoek:

Het doel van dit onderzoek is om niveaus van vetzuren te onderzoeken in gezonde vrijwilligers en Parkinson patiënten. Bij de ziekte van Parkinson hoopt een bepaald eiwit zich op in de hersencellen, wat schadelijk is voor het brein. Het is aangetoond dat sommige vetzuren de ophoping van eiwitten verhogen en daarmee ook de schade die dit eiwit aanricht in de hersenen. Voor de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel dat het niveau van bepaalde vetzuren kan verlagen is het belangrijk de vetzuurprofielen van gezonde vrijwilligers en patiënten met de ziekte van Parkinson te vergelijken. In dit onderzoek wordt dus geen onderzoeksmiddel toegediend.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 2 uur).

Het onderzoek bestaat uit 3 aaneengesloten studiedagen bij het CHDR. U verblijft overdag in het onderzoekscentrum en gaat in de avond naar huis. U blijft niet overnachten.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om 24 uur voor de keuring, voor elke studiedag en gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de studie-arts. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor een onderzoeksdag tot en met de laatste bloedafname op een onderzoeksdag. Roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de eerste onderzoeksdag tot het einde van het onderzoek. Ook is het gebruik van elektronische sigaretten en nicotinepleisters niet toegestaan.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 455,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed voor alle bezoeken (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis).

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.