proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de veiligheid en verdraagbaarheid van een nieuwe toedieningsvorm van een bestaand middel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson - Deel B

man vrouw 18 - 60 jaar vergoeding Vergoeding € 425,- niet_roken   Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 18 en 60 jaar die niet roken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek worden de veiligheid en verdraagbaarheid van een nieuwe toedieningsvorm van een al bestaand middel onderzocht. Het middel, apomorfine, wordt gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Parkinson door het in te spuiten onder de huid. De nieuwe toedieningsvorm die in deze studie getest wordt, is een medicatie-inhalator en zorgt voor een snelle aflevering van het geneesmiddel aan de bloedbaan. Het inademen van Apomorfine met de inhalator werkt mogelijk sneller en is gebruiksvriendelijker. De nieuwe toedieningsvorm is al eerder aan mensen toegediend. Apomorfine veroorzaakt vaak misselijkheid en braken. Daarom zult u vanaf 3 dagen voor de studie starten met het slikken van domperidon. Dit blijft u doorgebruiken tot het einde van de studie om misselijkheid en braken te voorkomen. In dit onderzoek zal de nieuwe toedieningsvorm verder worden getest op gezonde mensen om de veiligheid en verdraagbaarheid te onderzoeken.

Planning:

Het onderzoek loopt in de periode oktober tot en met december 2018. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit 1 kort bezoek en een studieperiode van 3 dagen en 2 nachten gevolgd door een telefonische nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om geen alcohol te nuttigen vanaf 24 uur voorafgaande aan ieder bezoek aan het CHDR. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan vanaf 5 dagen voor de toediening van het onderzoeksmiddel en tijdens de gehele onderzoeksperiode. Als het nodig is dat de proefpersoon toch medicatie gebruikt, moet dit overlegd worden met de studiearts. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 24 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 48 uur voor een onderzoeksdag tot en met de laatste bloedafname op een onderzoeksdag. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. U mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf 3 dagen voorafgaand aan het onderzoek en tijdens het onderzoek. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 425,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.