proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.

man_vrouw 18- 45 jaar vergoeding Vergoeding € 670,-    

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Het onderzoeksmiddel wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe onderzoeksmiddel is en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt. Bij ziekte van Parkinson hoopt een bepaald eiwit zich op in de hersencellen en veroorzaakt schade aan de hersenen bij de ziekte van Parkinson. Het middel onderdrukt dit eiwit en na langer gebruik vermindert dit mogelijk de ophoping van het eiwit in patiënten met Parkinson. Het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een onderzoeksperiode van 3 dagen en 2 nachten, gevolgd door een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 24 uur voor de medische keuring en voor iedere onderzoeksdag geen alcohol te nuttigen. Roken tijdens het verblijf op het CHDR is niet toegestaan. Ook is het gebruik van elektronische sigaretten en nicotinepleisters niet toegestaan. Drugs, waaronder cannabis, hebben invloed op de metingen. Je mag daarom geen drugs gebruiken vanaf 2 weken voor de keuring tot en met de nakeuring. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring, de onderzoeksdagen en de nakeuring. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor iedere onderzoeksdag waarop je naar het CHDR komt. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 670,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.