proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingen. Deel A1. 

man 18 - 55 jaar        
onderzoeksdagen 3 onderzoeksdagen
terug komen 2 keer terugkomen
vergoeding Vergoeding € 1.001,-

 

 

Direct aanmelden

 

Deelnemerscategorie:

 • Gezonde mannen en vrouwen tussen de 18-55 jaar
 • Licht huidtype (type I, II of III)
 • Geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingsziekten onderzocht. Het middel is gebaseerd op een bestaand antistollingsmiddel. Het is bekend van antistollingsmiddelen dat zij ook kunnen werken tegen infecties. Echter is bij het onderzoeksmiddel het antistollingseffect verminderd. Hierdoor kan het minder goed stolling remmen, maar bezit het wel nog de eigenschappen om een ontsteking te remmen.

In dit deel van het onderzoek kijken we naar de effecten van het onderzoeksmiddel op een ontsteking. We dienen daarom lipopolysacharide (LPS) oppervlakkig toe in de huid. LPS is deel van een bacterie en geeft bij toediening in de huid een milde, lokale huidreactie. De werking van het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek:

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)

Het onderzoek:

 • 1 studieperiode van 3 dagen en 2 nachten
 • 1 terugkombezoek
 • Nakeuring

 • Bekijk de volledige planning voor het Ontstekingsremmer Onderzoek. Deel A1.

  Groep 4

  Studieperiode
  zo 10 jul 18.00 uur t/m
  di 12 jul 15.00
  Terugkombezoek
  wo 13 jul
  Nakeuring 
  di 19 jul

  Groep 5

  Studieperiode
  wo 13 jul 18.00 uur t/m
  vr 15 jul 15.00
  Terugkombezoek
  za 16 jul
  Nakeuring 
  vr 22 jul

  Groep 6

  Studieperiode
  di 19 jul 18.00 uur t/m
  do 21 jul 15.00 uur
  Terugkombezoek
  vr 22 jul
  Nakeuring 
  do 28 jul

Bijzondere omstandigheden:

 • Alcohol: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring, 24 uur voor elke onderzoeksdag en gedurende het verblijf bij het CHDR. Op andere momenten in het onderzoek is het niet toegestaan om meer dan gemiddeld 2 eenheden alcohol per dag te nuttigen. 
 • Roken: roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de eerste toediening van het onderzoeksmiddel tot en met het einde van het onderzoek. Daarnaast mogen vrijwilligers voorafgaand aan het onderzoek niet meer dan 6 sigaretten per dag roken.
 • Cafeïne-houdende producten: chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee hebben invloed op de metingen. Vanaf 7 dagen voor de start van het onderzoek mag je niet meer dan 8 cafeïne houdende producten per dag nuttigen. Daarnaast is het vanaf 24 uur voor de keuring en 24 uur voor elk bezoek tot het einde van het verblijf bij het CHDR niet toegestaan om cafeïne houdende producten te nuttigen.
 • Drugs: niet toegestaan vanaf 2 weken voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek. Maanzaad kan leiden tot een positieve ‘drugs’ uitslag en dient daarom tijdens het onderzoek vermeden te worden. Dit geldt ook voor het ‘passief meeroken van cannabis’.
 • Geneesmiddelen: niet toegestaan vanaf 48 uur voor de medische keuring en 48 uur voor elk bezoek.
 • Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan vanaf 48 voor de medische keuring en 48 uur voor elk bezoek.
 • Anticonceptie: mannen en vrouwen gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie tot 3 maanden na de laatste toediening van het onderzoeksmiddel.
 • Coronavirus: bij een deel van de bezoeken aan de onderzoeksinstelling word je getest op het coronavirus met een sneltest. Bij de keuring is dit niet nodig. Bij een verblijf met overnachting wordt deze een en twee dagen later herhaald. Om verspreiding van het coronavirus te beperken zijn de huisregels voor het verblijf aan het CHDR aangepast (je ontvangt uitgebreide schriftelijke informatie). Meer informatie over coronamaatregelen bij het CHDR.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.001,-.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km).

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.