proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingen. Deel B.

man 18 - 55 jaar        
onderzoeksdagen 2x 3 onderzoeksdagen
terug komen 3 keer terugkomen
vergoeding Vergoeding € 1.642,-

 

 

Direct aanmelden


Deelnemerscategorie:

 • Gezonde mannen en vrouwen tussen de 18-55 jaar
 • Geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een nieuw middel voor de behandeling van ontstekingsziekten onderzocht. Het middel is gebaseerd op een bestaand antistollingsmiddel. Het is bekend van antistollingsmiddelen dat zij ook kunnen werken tegen infecties. Echter is bij hetonderzoeksmiddel het antistollingseffect verminderd. Hierdoor kan het minder goed stolling remmen, maar bezit het wel nog de eigenschappen om een ontsteking te remmen.

In deel 1 en 2 van het onderzoek hebben we gekeken naar de effecten van het onderzoeksmiddel op ontstekingen. In dit deel van het onderzoek kijken we juist naar het effect van het onderzoeksmiddel op bloedstolling. Dit doen we door het onderzoeksmiddel toe te dienen in combinatie met een al bestaand antistollingsmiddel. De werking van het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek:

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)

Het onderzoek:

 • 2 studieperioden van 3 dagen en 2 nachten
 • 2 terugkombezoeken
 • Nakeuring

 • Bekijk de volledige planning voor het Ontstekingsremmer Onderzoek. Deel B.

  Groep 5

  Studieperiode 1
  di 23 aug 18.00 uur t/m
  do 25 aug 12.00 uur

  Terugkombezoek
  vr 26 aug
  Studieperiode 2
  di 6 sep 18.00 uur t/m
  do 8 sep 12.00 uur

  Terugkombezoek
  vr 9 sep
  Nakeuring 
  do 15 sep

  Groep 6

  Studieperiode 1
  do 8 sep 18.00 uur t/m
  za 10 sep 12.00 uur

  Terugkombezoek
  zo 11 sep
  Studieperiode 2
  do 22 sep 18.00 uur t/m
  za 24 sep 12.00 uur

  Terugkombezoek
  zo 25 sep
  Nakeuring 
  ma 3 okt

Bijzondere omstandigheden:

 • Alcohol: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring, 24 uur voor elke onderzoeksdag en gedurende het verblijf bij het CHDR. Op andere momenten in het onderzoek is het niet toegestaan om meer dan gemiddeld 2 eenheden alcohol per dag te nuttigen.
 • Niet roken: roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de eerste toediening van het onderzoeksmiddel tot en met het einde van het onderzoek. Daarnaast mogen vrijwilligers voorafgaand aan het onderzoek niet meer dan 6 sigaretten per dag roken.
 • Cafeïne-houdende producten: chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee hebben invloed op de metingen. Vanaf 7 dagen voor de start van het onderzoek mag je niet meer dan 8 cafeïne houdende producten per dag nuttigen. Daarnaast is het vanaf 24 uur voor de keuring en 24 uur voor elk bezoek tot het einde van het verblijf bij het CHDR niet toegestaan om cafeïne houdende producten te nuttigen.
 • Drugs: niet toegestaan vanaf 2 weken voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek. Maanzaad kan leiden tot een positieve ‘drugs’ uitslagen dient daarom tijdens het onderzoek vermeden te worden. Dit geldt ook voor het ‘passief meeroken van cannabis’.
 • Geneesmiddelen: niet toegestaan vanaf 7 dagen voor de start van het onderzoek.Geneesmiddelen op recept zijn niet toegestaan vanaf 14 dagen voor de start van het onderzoek.
 • Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan vanaf 48 uur voor de medische keuring en 48 uur voor elk bezoek.
 • Anticonceptie: mannen en vrouwen gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie tot 3 maanden na de laatste toediening van het onderzoeksmiddel.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.642,-.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km).

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.