HET ONDERZOEK
In dit onderzoek bestuderen wij de effecten van een nieuw middel als onderdeel van de behandeling van wondinfecties. Een van de meest voorkomende bacteriesoorten in wondinfecties is de Staphylococcus Aureusbacterie. Deze bacterie komt ook vaak voor bij patiëntenmet atopisch (constitutioneel) eczeem.
Een ontsteking aan een wond kan de wondgenezing remmen of stoppen. Daarom is het voorkomenvan ontstekingen belangrijk voor de wondgenezing. Het nieuwe middel bevat jodium wat door een nieuwe techniek beter in de huid trekt. Omdat het om een nieuwe techniek wordt gekeken wat het effect is van toediening op de huid. Verder wordt ook gekeken of het nieuwe middel werkt tegen de Staphylococcus Aureus bacterie.
De werking van het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ die er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel. Het onderzoeksmiddel wordt onderzocht op twee plekken aangedaan met eczeem en een plek zonder eczeem.
Tijdens het onderzoek wordt 1x een blaar op de onderarm opgewekt. Dit wordt gedaan door een vacuümpomp met een opening van 10mm op de huid te plaatsen. Dit wordt niet als pijnlijk ervaren.
PLANNING
Voorafgaand aan het onderzoek:
- Informatiegesprek (duur: 1 uur)
- Medische keuring incl. dermatologisch onderzoek (duur: 1 uur)
- Kort bezoek (duur: 15 min)
Het onderzoek:
- 1 onderzoeksdag (duur: 8 uur)
- 7 korte bezoeken (duur: 1,5 uur)
- Nakeuring (duur: 1 uur)
De planning gaat in overleg met u en de studie-arts
Bijzondere omstandigheden
- Alcohol: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring, iedere onderzoeksdag en de nakeuring.
- Roken: roken is niet toegestaan in het CHDR-gebouw. Als er geen metingen zijn mag u in overleg buiten het gebouw roken.
- Drugs: niet toegestaan vanaf 3 weken voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek. Maanzaad kan leiden tot een positieve ‘drugs’ uitslagen dient daarom ook vermeden te worden.
- Geneesmiddelen: het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de onderzoeker. Het verschilt per soort medicatie of deze tijdens het onderzoek gebruikt mag worden of niet.
- Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring en gedurende het onderzoek.
- UV-straling: blootstelling aan hoge doses UV-straling (zonnebaden, zonnebank) is niet toegestaan vanaf 3 weken voor de start van het onderzoek.
- Anticonceptie: vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie vanaf de start van het onderzoek tot 90 dagen na de laatste inname van het onderzoeksmiddel.
- Wassen: tenminste 6 uur (het liefst 12 uur) voor elke onderzoeksdag mogen de onderzoeksplekken niet gewassen worden. 2 uur voor uw bezoek aan het CHDR mag u niet douchen, in bad, zwemmen of in de sauna.
Vergoeding
Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.864,-.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,21 per km).
Algemene informatie
Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is geneesmiddelenonderzoek veilig?)
Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.
HEB JE NOG VRAGEN?
Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.
Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.