Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel tegen de behandeling van pijn. Deel C.

18 onderzoeksdagen

1 terugkomdag

€ 4.356,-

WIJ ZOEKEN

 • Gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 55 jaar
 • Niet roken
 • Geen medicatie gebruiken

HET ONDERZOEK

In dit onderzoek worden de effecten onderzocht van een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van acute en langdurige pijn. Pijn is een van de meest gemelde redenen voor een patiënt om een zorgverlener te bezoeken. Huidige behandelingsopties bieden over het algemeen slechts gedeeltelijke pijnverlichting en wordt door sommigen niet goed verdragen. Dit beperkt de bruikbaarheid. Het onderzoeksmiddel blokkeert bepaalde kanalen in de zenuwen die de pijnsignalen doorgeven aan het brein. Mogelijk kan dit patiënten met pijn helpen.

We vergelijken de werking van middel met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

In dit deel van het onderzoek wordt gekeken of er een interactie is tussen het nieuwe middel en 4 soorten bestaande medicatie wanneer dit tegelijk wordt ingenomen. De bestaande medicatie is al jarenlang in gebruik en zal in een lage dosering worden gegeven. De dosering zal in de ochtend en in de avond gebeuren, overdag is er veel vrije tijd om bijvoorbeeld te studeren of te werken.

PLANNING

Voorafgaand aan het onderzoek:

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)

 

Het onderzoek:

 • 1 studieperiode van 18 dagen en 17 nachten
 • Nakeuring

Groep 1

Studieperiode
zo 15 okt 12:00 uur t/m
wo 1 nov 10:00 uur

Nakeuring
wo 8 nov 10:00 uur

Groep 2

Studieperiode
do 26 okt 12:00 uur t/m
zo 12 nov 10:00 uur

Nakeuring
ma 20 nov 10:00 uur

Groep 3

Studieperiode
wo 1 nov 12:00 uur t/m
za 18 nov 10:00 uur

Nakeuring
ma 27 nov 10:00 uur

Groep 4

Studieperiode
zo 12 nov 12:00 uur t/m
wo 29 nov 10:00 uur

Nakeuring
wo 6 dec 10:00 uur

Bijzondere omstandigheden

 • Alcohol: niet toegestaan vanaf 48 uur voor de medische keuring en vanaf 48 uur voor de eerste onderzoeksdag tot en met de laatste onderzoeksdag.
 • Roken: niet toegestaan tijdens het verblijf op het CHDR. Ook is het gebruik van elektronische sigaretten en nicotinepleisters niet toegestaan.
 • Cafeïne-houdende producten: chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 48 uur voor de keuring en 48 uur voor elke onderzoeksdag tot en met de laatste onderzoeksdag.
 • Grapefruit(sap), Sevilla sinaasappel(sap), limoen(sap), bitter lemon en tonic: je mag deze producten niet eten of drinken vanaf 2 dagen voor de eerste onderzoeksdag en gedurende de onderzoeksdagen.
 • Drugs: ‘drugs’ waaronder cannabis hebben invloed op de metingen. Je mag daarom geen drugs gebruiken vanaf 28 dagen voor de medische keuring tot en met de nakeuring. Maanzaad kan leiden tot een positieve ‘drugs’ uitslag, dit geldt ook voor ‘passief meeroken van cannabis’. Bij een positieve uitslag kunt u niet meedoen aan het onderzoek. Daarom moet maanzaad vermeden worden vanaf 72 uur voor de medische keuring tot en met de nakeuring.
 • Geneesmiddelen: niet toegestaan gedurende de gehele onderzoeksperiode.
 • Zware fysieke inspanningen (gewichtheffen, contactsporten en hardlopen): niet toegestaan vanaf 2 dagen voor de medische keuring en de onderzoeksdagen tot en met de nakeuring omdat dit invloed heeft op de bloedwaardes.
 • Anticonceptie: betrouwbare vorm van anticonceptie vereist.

Vergoeding

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van €4.356,-.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,21 per km).

Algemene informatie

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is geneesmiddelenonderzoek veilig?)

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.

HEB JE NOG VRAGEN?

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

IN HET CENTRUM VAN GEZONDHEID & WELZIJN