proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar het effect van twee bestaande geneesmiddelen op de prikkelbaarheid van de zenuwen en op pijntesten.

man 18 - 45 jaar vergoeding Vergoeding € 1.314,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen tussen de 18 en 45 jaar met een lichte huid, die maximaal 10 sigaretten per dag roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek willen we bestuderen of we effecten van twee bestaande geneesmiddelen op de prikkelbaarheid van de zenuwen kunnen aantonen. Om dit effect op de zenuwen te kunnen meten gebruiken we een prikkelbaarheid drempel onderzoek. Deze techniek hopen we te kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. Naast deze meting zullen we ook het effect van de geneesmiddelen onderzoeken op pijntesten. De geneesmiddelen die onderzocht worden, worden gebruikt voor lokale verdoving, hartritmestoornissen en epilepsie. De effecten van deze middelen worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het echte medicijn.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur), een training (duur: 1 uur) en 2 korte terugkommomenten.

Het onderzoek bestaat uit 3 perioden van 2 nachten en 1 dag en een nakeuring.

Bekijk hier de planning van groep 1a, 1b, 1c en 1d (start begin februari).
Bekijk hier de planning van groep 2a, 2b en 2c (start eind februari).

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan vanaf 14 dagen voor de eerste onderzoeksperiode tot en met de laatste onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring, de onderzoeksdagen en tijdens het verblijf op het CHDR. Chocolade, cola, energydrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor de onderzoeksdagen tot het eind van elke onderzoeksperiode. Roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor toediening van het onderzoeksmiddel en tijdens uw verblijf op het CHDR. Ook is het gebruik van elektronische sigaretten en nicotinepleisters in die periode niet toegestaan. Vier weken voor de onderzoeksperiode en tijdens het gehele onderzoek mag de rug niet worden blootgesteld aan zonlicht. Het gaat hier ook om zonnebanken, lichtstudio’s, spray tans en zelfbruiners.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 1.314,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.