proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar een nieuwe toedieningsvorm van een bestaand middel bij patiënten met de ziekte van Parkinson. Deel C.

man vrouw 30 - 85 jaar vergoeding Vergoeding € 403,-

 niet roken

 Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 30 en 85 jaar met de ziekte van Parkinson die regelmatig “off-perioden” hebben en die niet roken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek worden de effectiviteit en veiligheid van een nieuwe toedieningsvorm van een al bestaand middel onderzocht. Het bestaande middel, apomorfine, wordt gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Parkinson door het in te spuiten onder de huid. De nieuwe toedieningsvorm is een medicatie-inhalator en zorgt voor een snelle aflevering van het geneesmiddel aan de bloedbaan. Het inademen van apomorfine met de inhalator werkt mogelijk sneller en is gebruiksvriendelijker. De nieuwe toedieningsvorm is al eerder aan gezonde mensen toegediend.
In dit onderzoek worden de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe toedieningsvorm voor het eerst bij patiënten onderzocht. Aangezien apomorfine vaak misselijkheid en braken veroorzaakt, zult u vanaf 3 dagen voor de studie starten met het slikken van domperidon. Dit blijft u doorgebruiken tot het einde van de studie om misselijkheid en braken te voorkomen

Planning:

Het onderzoek loopt in de periode januari tot en met april 2019. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 2 uur).
Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 1 dag en 1 nacht, gevolgd door een telefonische nakeuring.

De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om geen alcohol te nuttigen vanaf 24 uur voorafgaande aan ieder bezoek aan het CHDR. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen gaat in overleg met de studiearts. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor een onderzoeksdag tot en met de laatste bloedafname op de onderzoeksdag. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. U mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf 3 dagen voor het onderzoek en tijdens het onderzoek. U gebruikt een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van €403,00. Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten van alle bezoeken worden vergoed, inclusief het informatiegesprek (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis).

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Binnen 5 werkdagen na uw aanmelding nemen wij telefonisch contact met u op om het onderzoek te bespreken. Wij vragen dan ook uw medicatie uit. Daarom raden wij aan uw medicatielijst alvast klaar te leggen.

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.