proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van een nieuw middel voor de behandeling van acne

man vrouw 18 - 45 jaar vergoeding Vergoeding € 1.727,-    

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar met minimaal 15-20 ontstoken acne plekjes (papules en pustules, zie afbeelding) in in het gezicht.

 

acne voorbeeld

 

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt het effect van een nieuw middel op matig tot ernstig ontstoken acne onderzocht. Daarnaast wordt de veiligheid en de verdraagbaarheid onderzocht. Matig tot ernstig ontstoken acne is een huidziekte waarbij ontstoken plekjes in het gezicht en/of borst en rug ontstaan met een wisselende mate van ernst. De geneesmiddelen die op dit moment beschikbaar zijn voor de behandeling van acne kunnen ernstige bijwerkingen hebben, zijn matig werkzaam of hebben een lange tijd nodig voordat ze werkzaam worden. Er is daarom behoefte aan nieuwe geneesmiddelen voor matig tot ernstig ontstoken acne.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1,5 uur).

Het onderzoek bestaat uit een periode van 12 weken waarin je tweemaal per dag een aantal capsules inneemt, een digitaal dagboek bijhoudt en 3 selfies per dag maakt via een speciale app.Deze periode bevat 6 onderzoeksdagen op het CHDR (Leiden) en 1 nakeuring. De onderzoeksdagen duren ongeveer 4 uur, behalve de laatste, die duurt ongeveer 7 uur.

Onderzoeksdagen vallen op een dinsdag. De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding tussen de € 1.27,50 en € 1.727,50. De vergoeding is afhankelijk van het feit of je kiest voor deelname aan een optioneel extra onderzoek, namelijk het afnemen van een aantal huidbiopten. Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.