proefpersoon nl logo

Onderzoek naar de verdraagbaarheid en traceerbaarheid van een nieuwe contrastvloeistof

man vrouw 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 320,-


 

 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar die niet meer dan 5 sigaretten per dag roken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een nieuw onderzoeksmiddel ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van slokdarm-, maag- en darmkanker. Er wordt uitgezocht hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel is wanneer het aan gezonde proefpersonen wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt.

Het nieuwe middel is een fluorescente contrastvloeistof die aan kankercellen bindt. Door er met een speciale lichtbron op te schijnen kunnen de kankercellen beter zichtbaar worden gemaakt. Voordat dit middel aan patiënten met kanker gegeven kan worden, moet eerst bij gezonde vrijwilligers onderzocht worden of het middel veilig en goed te verdragen is. Het uiteindelijke doel van de studie is om het middel aan patiënten toe te dienen die een operatie ondergaan vanwege kanker.

Planning:

Groep 2 van het onderzoek loopt van maart tot en met april 2019. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een onderzoeksperiode van een dag en een nacht, gevolgd door twee nakeuringen.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 24 uur voor de eerste onderzoeksdag tot de nakeuring geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode, behalve de anticonceptiepil. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 24 uur voor de keuring, onderzoeksdag en nakeuring. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en mogen daarom niet gegeten of gedronken worden vanaf 24 uur voor de eerste onderzoeksdag tot en met de nakeuring. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 320,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis). Tot voor kort werden de reiskosten van het informatiegesprek niet vergoed. Vanaf heden worden deze reiskosten wel vergoed als u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.