proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar 2 meetmethoden om de effecten van medicatie voor de ziekte van Alzheimer te meten

man_vrouw 50 - 80 jaar vergoeding Vergoeding € 149,-
niet roken 
Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 50 en 80 jaar die niet roken.

Het onderzoek:

Om de werkzaamheid van medicatie tegen de ziekte van Alzheimer goed te kunnen onderzoeken, is het belangrijk dat er goede methoden zijn om effecten van medicatie te meten. In dit onderzoek willen we verschillende meetmethoden testen, namelijk functionele magnetic resonance imaging (fMRI) en elektro-encefalografie (EEG).

De meetmethoden zullen we ook uitvoeren bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. We willen de resultaten van de fMRI en EEG testen van gezonde ouderen vergelijken met de resultaten van patiënten met de ziekte van Alzheimer. Door deze vergelijking kunnen we beoordelen of het nuttig is om de meetmethoden te gebruiken in toekomstig onderzoek naar medicatie tegen de ziekte van Alzheimer.
De gezonde ouderen zullen van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijd zijn als de Alzheimer patiënten die meedoen aan dit onderzoek.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).
Het onderzoek bestaat uit 1 bezoek van ongeveer 5 uur.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers vanaf twee weken voor de keuring tot aan met de nakeuring geen medicijnen of drugs te gebruiken. De onderzoeksarts kan een uitzondering maken voor gebruik van bepaalde soorten medicijnen. U mag 24 uur voor de medische keuring en de onderzoeksdag geen alcohol nuttigen. Een week voor de onderzoeksdag mag u beperkt cafeïne houdende producten, cacao of chocolade gebruiken, en vanaf 24 uur voor de onderzoeksdag en tijdens uw verblijf op het CHDR zijn deze producten niet meer toegestaan. Roken (sigaretten, sigaren, en e-sigaretten) of gebruik van nicotinepleisters is vanaf 1 maand voor de onderzoeksdag en tijdens het verblijf op het CHDR niet toegestaan.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 149,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.