proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar 2 meetmethoden om de effecten van medicatie te meten bij patiënten met de ziekte van Alzheimer

man vrouw 50-80 jaar vergoeding   Vergoeding € 149,-  niet roken Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen met een milde tot matige vorm van de ziekte van Alzheimer die tussen de 50 en 80 jaar zijn en niet roken.

Het onderzoek:

Om de werkzaamheid van medicatie tegen de ziekte van Alzheimer goed te kunnen onderzoeken, is het belangrijk dat er goede methoden zijn om de effecten van medicatie te meten. In dit onderzoek willen we 2 verschillende meetmethoden testen, namelijk functionele MRI en EEG. Met functionele MRI (fMRI) wordt activiteit in uw hersenen gemeten en zichtbaar gemaakt. EEG wordt ook wel een hersenfilmpje genoemd, hiermee wordt de hersenactiviteit op een andere manier gemeten.
We willen de resultaten van deze testen vergelijken met de resultaten van gezonde ouderen. Door deze vergelijking kunnen we beoordelen of het nuttig is om de meetmethoden te gebruiken in toekomstig onderzoek naar medicatie tegen de ziekte van Alzheimer. Voor het onderzoek zoeken wij mensen met een milde tot matige vorm van de ziekte van Alzheimer.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 3 uur). Het onderzoek bestaat uit 1 bezoek van ongeveer 6 uur.

De planning gaat in overleg met de studie-arts.

Bijzonder omstandigheden:

Eventueel medicatiegebruik gaat in overleg met de studie-arts. U mag 24 uur voor de medische keuring en de onderzoeksdag geen alcohol nuttigen. Een week voor de onderzoeksdag mag u beperkt cafeïne houdende producten, cacao of chocolade gebruiken, en vanaf 24 uur voor de onderzoeksdag en tijdens uw verblijf op het CHDR zijn deze producten niet meer toegestaan. Roken (sigaretten, sigaren, en e-sigaretten) of gebruik van nicotinepleisters is vanaf 1 maand voor de onderzoeksdag en tijdens het verblijf op het CHDR niet toegestaan.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 149,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.