proefpersoon nl logo

Een onderzoek met een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van depressie

man vrouw 18 - 55 jaar vergoeding Vergoeding € 2.654,-    

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en niet-vruchtbare vrouwen tussen de 18-55 jaar oud met een depressieve stoornis, die op dit moment geen medicatie daarvoor gebruiken. Vrouwen dienen gesteriliseerd of minimaal een jaar in de overgang te zijn.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt de werking van een nieuw middel onderzocht bij patiënten met een depressieve stoornis, oftewel een depressie, en die daarvoor geen antidepressivum gebruiken. Het onderzoeksmiddel is al eerder toegediend aan ongeveer 400 personen, onder andere bij mensen met slaapproblemen en mensen met depressieve klachten. U neemt thuis dagelijks de onderzoeksmedicatie in (capsules) en u gebruikt een app om aan te geven hoe u zich voelt en of het innemen van de medicatie goed gaat.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring en een psychiatrisch interview door middel van vragenlijsten (totaal 3 uur). Ook zal er voorafgaand aan het onderzoek een slaapregistratie en training plaatsvinden (1 dag en nacht).

Het onderzoek bestaat uit 2x een verblijf van 2,5 dag en 2 nachten, 6 bezoeken van 3 uur en een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 24 uur voor de keuring en gedurende de studie. Het gebruik van medicatie gaat in overleg met de studiearts. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. U mag deze producten dus niet eten of drinken tijdens het onderzoek. In het CHDR gebouw is roken niet toegestaan. Als er geen metingen zijn, mag u buiten het gebouw roken.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 2.654,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies

Lees meer

Akkoord