proefpersoon nl logo

Een onderzoek met een middel voor de behandeling van overbelaste pezen van het schoudergewricht (tendinopathie)

man vrouw 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 3.408,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen of vrouwen tussen de 18 en 65 jaar, met pijn van een overbelaste schouder (tendinopathie), vastgesteld door een arts of fysiotherapeut. De pijn dient minimaal 3 weken aanwezig te zijn en maximaal 10 maanden. Mensen met gewrichtsontstekingen door reumatologische ziektes en/of artrose kunnen niet deelnemen.

Het onderzoek:

Langdurige klachten van de pezen van het schoudergewricht veroorzaakt door overbelasting (tendinopathie van de rotator-cuff) zijn vaak moeilijk te behandelen. In dit onderzoek wordt onderzocht of een bestaand geneesmiddel de klachten van de schouderpezen vermindert.
Uit onderzoek blijkt dat een specifiek ontstekingseiwit betrokken is bij klachten van het overbelaste schoudergewricht. We weten dat het geneesmiddel dat we onderzoeken dit ontstekingseiwit remt. Het middel wordt op dit moment gebruikt voor de behandeling van huid- en gewrichtsontstekingen, maar kan mogelijk ook helpen in de behandeling van een overbelaste schouder.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 2 uur).

Medische keuring (2 uur): 1 bezoek aan het CHDR en echografie van de schouder in LUMC
Tussenperiode (2 weken): dagelijks bewegingsoefeningen thuis na uitleg.
Vooronderzoek (4 dagen): 1 bezoek aan het CHDR en een MRI van de schouder en röntgenfoto’s van schouder en borstkas in het LUMC (we proberen deze handelingen aansluitend plaats te laten vinden).
Behandelperiode (12 weken): 7 bezoeken aan het CHDR waarbij tijdens elk bezoek onderzoeksmedicatie (2 injecties) gegeven worden, (variërend van 1 – 4 uur).
Follow-up (12 weken): 3 bezoeken aan het CHDR van 1 - 4 uur.

Verder: Tijdens de hele onderzoeksperiode vragen wij u een (pijn)dagboek bij te houden, dagelijks bewegingsoefeningen te doen en doen we een aantal slaapregistraties (thuis).
Er wordt 4 keer een MRI scan van de schouder gemaakt. Het onderzoek duurt maximaal tot 32 weken.

De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf in het CHDR geen alcohol te nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is in overleg met de studiearts. Vrouwelijke vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 3.408,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies

Lees meer

Akkoord