proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel op pijn, de huid en hoofdpijn bij migraine patiënten. Deel B.

man vrouw 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 1.448,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij migraine patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Patiënten hebben tussen de 1 en 7 dagen migraine per maand en roken niet of maximaal 10 sigaretten per dag.

Het onderzoek:

Migraine is een aandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid of tijdelijk een doof gevoel, tintelingen, of minder kracht. Het belangrijkste kenmerk van migraine is dat het in aanvallen voorkomt, die enkele dagen kunnen duren. In dit onderzoek wordt een nieuw middel onderzocht voor de behandeling van pijn. In eerdere onderzoeken bleek dat de toediening van het middel effect kan hebben op migraine. In het onderzoek wordt de werkzaamheid en veiligheid van het middel in meer detail onderzocht. Met name controleren we de effecten op de huid en de ontwikkeling van hoofdpijn. De effecten van het middel worden vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een training (duur: 0,5 uur).

Het onderzoek bestaat uit 2 studieperioden van 3 dagen en 2 nachten, 6 bezoeken (duur: 3 uur) en een nakeuring. Ook vragen wij u gedurende het onderzoek dagelijks een app bij te houden.

In verband met de wereldwijde coronavirus epidemie heeft het CHDR besloten momenteel geen onderzoeken op te starten. Wij kunnen op dit moment helaas geen planning communiceren.

Bijzondere omstandigheden:

Roken of het gebruik van nicotine houdende producten is niet toegestaan vanaf 24 uur voor ieder bezoek en tijdens het verblijf op het CHDR. Wij vragen de vrijwilligers om 24 uur voor de keuring geen alcohol te nuttigen. Ook is het nuttigen van alcohol niet toegestaan vanaf de start van het onderzoek tot en met de nakeuring. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van medicatie voor migraine is in overleg met de studie-arts toegestaan, medicatie voor overige zaken is niet toegestaan. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor een onderzoeksdag tot en met het einde van uw verblijf in het onderzoekscentrum. Maanzaad heeft invloed op de metingen. U mag producten die dit bevatten niet nuttigen vanaf 3 dagen voor de start van het onderzoek tot en met de nakeuring. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 1.448,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld uw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.