proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van ziektes aan het immuunsysteem.

man vrouw 18 - 60 jaar vergoeding Vergoeding € 1.915,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 60 jaar met een licht huidtype (type I, II of III), die geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Het onderzoeksmiddel is een nieuw middel dat wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van auto-immuunziektes. Het onderzoeksmiddel bevat een bacterie welke binnen de darmen vermoedelijk een remmend effect heeft op het immuunsysteem (‘de afweer’). Het middel zou in de toekomst gebruikt kunnen worden tegen ziektes waarin het immuunsysteem te hard werkt zoals psoriasis en eczeem. Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid, werkzaamheid en effectiviteit van het middel te onderzoeken bij gezonde vrijwilligers.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).
Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 3 nachten en 3 dagen, 7 korte terugkommomenten en een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 24 uur voor en gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Je mag vanaf 2 weken voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode, paracetamol en bepaalde middelen tegen allergieën mogen wel. Intensieve fysieke inspanningen zijn niet toegestaan vanaf 48 uur voor de keuring en voor elke onderzoeksdag. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn in beperkte mate toegestaan vanaf 7 dagen voor het onderzoek tot het einde van het onderzoek. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie gedurende het onderzoek tot en met 90 dagen na de laatste toedoening van het onderzoeksmiddel.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.915,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis. De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.