proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de verschillen tussen gezonde vrijwilligers en patiënten op het gebied van de huid en onderliggende systemen. Deel A.

man 18 - 75 jaar    
onderzoeksdagen 2 onderzoeksdagen
terug komen 0 keer terugkomen
vergoeding Vergoeding € 457,-

 

 

Direct aanmelden
 

Deelnemerscategorie:

 • Gezonde mannen tussen de 18 en 75 jaar

Het onderzoek:

Mycosis fungoides (MF) is een vorm van kanker waarover nog weinig bekend is. Hierdoor krijgen patiënten vaak pas laat een diagnose en is de behandeling ingewikkeld. Met dit onderzoek worden de verschillende kenmerken van de vroegste fase van de ziekte vergeleken met de huid en onderliggende systemen (zoals het afweersysteem) van een gezonde vrijwilliger.

Op de studiedagen zullen we de huid onderzoeken door onder andere gebruik te maken van speciale fotografie waarmee wij de huid in kaart kunnen brengen. Ook zal er op de laatste onderzoeksdag een huidbiopt worden afgenomen. Een biopt is het wegnemen van een stukje weefsel, in dit geval een stukje huid van 4 mm. Daarnaast wordt er ook een blaar gemaakt van 10 mm door een vacuümpomp op de huid te zetten. Deze handelingen vinden plaats op de onderrug. Voor dit deel van het onderzoek zijn wij op zoek naar gezonde vrijwilligers. Op basis van leeftijd en geslacht wordt een gezonde vrijwilliger gematched aan een patiënt die al aan het onderzoek heeft deelgenomen. Er wordt tijdens dit onderzoek geen geneesmiddel toegediend.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek:

 • Informatiegesprek (duur: 1 uur)
 • Medische keuring (duur: 1 uur)

Het onderzoek:

 • 2 studiedagen (duur: 3-6 uur)

De planning gaat in overleg met de studiearts.

Bijzondere omstandigheden:

 • Alcohol: niet toegestaan vanaf 24 uur voor de medische keuring en voor iedere onderzoeksdag. Op andere dagen in het onderzoek mag je niet meer dan 5 eenheden alcohol per dag drinken.
 • Roken: in het CHDR-gebouw is roken (met of zonder nicotine) niet toegestaan.
 • Drugs: niet toegestaan vanaf 1 week voor de keuring tot en met het einde van het onderzoek. Ook passief meeroken van cannabis of het gebruik van maanzaad kan leiden tot een positieve drugsuitslag en dient vanaf 1 week voor de keuring vermeden te worden.
 • Geneesmiddelen: niet toegestaan gedurende de onderzoeksperiode.
 • Uv-straling: blootstelling aan hoge dosis Uv-straling (zonnebaden, zonnebank) is niet toegestaan vanaf de medische keuring tot en met het einde van het onderzoek.
 • Behandeling van de huid: 24 uur voor iedere onderzoeksdag mag je de huid niet insmeren met crèmes of andere huidproducten. Ook mag je 4 uur voor elk bezoek niet douchen of zwemmen. Het wassen van de oksels met zeep en het aanbrengen van deodorant is wel toegestaan.
 • Intensieve fysieke inspanningen: niet toegestaan vanaf 48 uur voor de medische keuring en voor iedere onderzoeksdag.
 • Anticonceptie: betrouwbare vorm van anticonceptie vereist.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 457,-.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km). 

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.