proefpersoon nl logo

Update maatregelen CHDR

De coronapandemie lijkt in Nederland beter beheersbaar te zijn. De maatregelen worden vanuit de autoriteiten versoepeld en wij hebben inmiddels een aantal onderzoeken herstart. Wel houdt het CHDR nog steeds een aantal maatregelen in stand met als doel uw veiligheid en die van de overige deelnemers en CHDR medewerkers te waarborgen en verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Belangrijk: Heeft u, of één van uw huisgenoten, last van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, niezen, keelpijn, kortademigheid, verhoging of koorts > 38 graden Celsius.
Blijf alstublieft thuis en bel het CHDR.

 

Hoe verlopen het informatiegesprek en de medische keuring?

 • Het informatiegesprek wordt met de afspraak voor de medische keuring samengevoegd.
 • Bij binnenkomst stellen we u enkele vragen m.b.t. uw gezondheid, krijgt u een mondkapje en wordt u verzocht uw handen te desinfecteren.
 • Voor de medische keuring verzoeken we u te kijken naar een informatiefilm op een (gedesinfecteerde) iPad met nieuwe oordopjes voor het geluid (de oordopjes mag u na gebruik mee naar huis nemen).
 • Na de informatiefilm is er gelegenheid voor het stellen van vragen en kan, als u wilt deelnemen aan het onderzoek, het toestemmingsformulier worden getekend.
 • Gedurende de medische keuring beschermen we u en onszelf, door zelf ook handschoenen, een mondkapje en een bril te dragen.
 • Na elk gebruik van een keuringsruimte wordt deze grondig gedesinfecteerd.

 

Hoe verloopt deelname aan een onderzoek?

 • Alle deelnemers aan onze studies, die voor langere tijd bij het CHDR in huis zijn, worden vóór deelname op aanwezigheid van het coronavirus getest.
 • De ontvangstruimten van het CHDR zijn volledig ingericht op het houden van anderhalve meter afstand. U komt het CHDR via de hoofdingang binnen, waar u zich meldt bij de receptie. In gedeeltes van het gebouw geldt éénrichtingsverkeer. De medewerker achter de balie wijst u in de juiste richting. We vragen u vriendelijk zoveel mogelijk gebruik te maken van de trap. In de lift mag slechts 1 persoon tegelijk.
 • Waar het voor ons personeel niet mogelijk is om de anderhalve meter afstand aan te houden (bijvoorbeeld bij een bloedafname), gebruiken zij persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, handschoenen en beschermende brillen. Ook kan het zijn dat we u vragen een mondkapje en/of handschoenen te dragen.
 • In de onderzoeksruimten hoeven geteste deelnemers geen 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.
 • In eerdere maatregelen vroegen we u om tijdens uw verblijf zoveel mogelijk op uw eenpersoonskamer te verblijven. Deze maatregel is niet meer van toepassing. U verblijft met maximaal 2 deelnemers op de kamer.

Door al deze maatregelen houden we de kans op besmetting van het coronavirus zo klein mogelijk.
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, dan beantwoorden wij die graag.
Hopelijk zien wij u binnenkort bij het CHDR!