proefpersoon nl logo

Er gaan weer
onderzoeken starten!

 

Coronanieuws

Een onderzoek naar de effecten van 3 bestaande middelen op hersenfuncties bij mensen met de ziekte van Parkinson.

man_vrouw 40 - 75 jaar vergoeding Vergoeding € 870,- niet roken  Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 40 en 75 jaar met de ziekte van Parkinson, die niet roken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek worden drie bestaande geneesmiddelen onderzocht. Van deze middelen is bekend dat ze een positief effect kunnen hebben op hersenfuncties. In de studie worden de effecten van deze middelen op hersenfuncties verder onderzocht. De uitkomsten van deze studie hebben mogelijk gevolgen voor de behandeling van bepaalde hersenaandoeningen, zoals bij de ziekte van Parkinson. Deze medicatie zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat de ziekte van Parkinson verminderd tot uiting komt of dat verslechtering langzamer verloopt. De werking van de bestaande geneesmiddelen wordt vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een ‘nepmiddel’ zonder werkzame stof.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 2 uur) en een training (1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 3 dagen en 2 nachten, een studieperiode van 2 dagen en 1 nacht en een nakeuring. Ook vragen wij u tijdens het onderzoek een smartwatch te dragen, thuis medicatie te gebruiken en in het dagboek de medicatie inname te noteren.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 48 uur voor elke onderzoeksperiode geen alcohol te nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Tijdens de studie is het gebruik van andere geneesmiddelen in overleg met de onderzoeker toegestaan, waaronder ook uw gebruikelijke Parkinson medicatie. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor een onderzoeksdag tot en met de laatste bloedafname op een onderzoeksdag. Grapefruit(sap), maanzaad, bloedsinaasappel of quinine bevattende dranken (zoals bitter lemon en tonic) zijn niet toegestaan vanaf 3 dagen voor toediening van het onderzoeksmiddel tot en met het laatste bezoek. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 870,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed voor alle bezoeken (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis).

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld uw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.