proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van 3 bestaande middelen op hersenfuncties. Deel A.

man vrouw 35 - 60 jaar vergoeding Vergoeding € 1.762,-
niet roken
 
Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 35 en 60 jaar die niet roken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek worden drie bestaande geneesmiddelen onderzocht. Van deze middelen is bekend dat ze een positief effect kunnen hebben op hersenfuncties. In de studie worden de effecten van deze middelen op hersenfuncties verder onderzocht. De uitkomsten van deze studie hebben mogelijk gevolgen voor de behandeling van bepaalde hersenaandoeningen, zoals bij de ziekte van Parkinson. Deze medicatie zou er mogelijk voor kunnen zorgen dat de ziekte van Parkinson verminderd tot uiting komt of dat verslechtering langzamer verloopt. De werking van de bestaande geneesmiddelen wordt vergeleken met de werking van een placebo. Een placebo is een ‘nepmiddel’ zonder werkzame stof.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een training (1 uur).

Het onderzoek bestaat uit 4 studieperioden van elk 3 dagen en 2 nachten, gevolgd door een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 48 uur voor elke onderzoeksperiode geen alcohol te nuttigen. U mag vanaf 3 weken voor de medische keuring tot en met het einde van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Tijdens de studie is het gebruik van andere geneesmiddelen in overleg met de onderzoeker toegestaan. Grapefruit(sap), maanzaad, bloedsinaasappel of quinine bevattende dranken (zoals bitter lemon en tonic) zijn niet toegestaan vanaf 3 dagen voor toediening van het onderzoeksmiddel tot en met het laatste bezoek. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor elke studieperiode. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor en tijdens een studieperiode. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 1.762,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer u ook de medische keuring heeft bezocht.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.