proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel in combinatie met alcohol op de hersenactiviteit. Deel A.

man vrouw 18 - 55 jaar vergoeding Vergoeding € 2.933,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 55 jaar die niet meer dan 5 sigaretten per dag roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken hoe een nieuw middel in combinatie met alcohol het lichaam beïnvloedt. Dit nieuwe middel kan mogelijk gebruikt worden bij de behandeling van epilepsie. Het is niet de eerste keer dat het onderzoeksmiddel aan mensen zal worden toegediend, het onderzoeksmiddel is al bij ongeveer 300 mensen toegediend. Het gebruik van het onderzoeksmiddel in combinatie met alcohol zal worden onderzocht, omdat deze middelen elkaar mogelijk kunnen beïnvloeden en waarschijnlijk tegelijkertijd gebruikt zullen worden, wanneer het onderzoeksmiddel als medicijn is geregistreerd.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een training (1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 4 nachten en 3 dagen en een studieperiode van 10 nachten en 9 dagen, gevolgd door een nakeuring.

Bekijk hier de planning van groep 3 t/m 6.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om geen alcohol te nuttigen vanaf 24 uur voor de keuring en voor de start van beide studieperiodes tot het einde van die periode. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 3 dagen voor de keuring en 3 dagen voor beide studieperiodes. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 48 uur voor een elke onderzoeksdag tot en met het einde van die periode. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 2.933,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.