proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van slijtage in het kniegewricht (artrose)

man vrouw 30 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 1.124,-

 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen en vrouwen tussen de 30-65 jaar met pijn door slijtage aan het kniegewricht (artrose). Vrouwen zijn postmenopauzaal of gesteriliseerd.

Het onderzoek:

Het doel van het onderzoek is het bestuderen van de veiligheid en het effect van het onderzoeksmiddel bij mensen met slijtage in het knie-gewricht (artrose). Het onderzoeksmiddel kan mogelijk de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleren. Het stimuleert cellen in aangedane gewrichten tot de productie van nieuw kraakbeen. In dieren met artrose toonde het gunstige effecten na injectie in het gewricht. Bij deelname aan het onderzoek krijgt u een placebo of het onderzoeksmiddel toegediend door middel van een injectie. Welke van de twee u krijgt wordt bepaald door loting.

Planning:

Het onderzoek loopt in de periode december 2018 tot april 2019. Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een röntgenfoto (duur: 1 tot 2 uur). Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 5 dagen en 5 nachten. Hierna volgen nog 5 bezoekmomenten op dag 8, 11, 15, 22 en 29 na de medicatietoediening.
De totale duur van de studie van keuring tot het laatste bezoek is dus 5 tot 7 weken.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Tijdens de studie zijn er een aantal leefregels, (zowel voor als na de toediening van het studiemiddel). Wij vragen u om gedurende uw verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is in overleg met de studie-arts. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor uw verblijf. Vrouwen die vruchtbaar zijn (niet postmenopauzaal of gesteriliseerd) zijn uitgesloten van de studie. Vrouwen die onvruchtbaar zijn mogen wel meedoen.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 1.124,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 125km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies

Lees meer

Akkoord