proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de veiligheid en effecten van een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van epilepsie

man vrouw 18 - 64 jaar vergoeding  Vergoeding € 2.514,-
 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek worden mannen en vrouwen tussen de 18 en 64 jaar met de diagnose epilepsie gezocht die gebruik maken van één (of meerdere) van de volgende geneesmiddelen:

  • Oxcarbazepine (Trileptal)
  • Lamotrigine (Lamictal)
  • Levetiracetam (Keppra)
  • Brivaracetam

Het onderzoek:

In dit onderzoek beoordelen we de veiligheid en effectiviteit van een nieuw middel dat wordt ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van epilepsie. Het onderzoeksmiddel is al eerder toegediend aan ongeveer 250 epilepsie patiënten. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel is in combinatie met andere middelen tegen epilepsie, en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt. Het gebruik van het onderzoeksmiddel in combinatie met andere anti-epileptica moet worden onderzocht, omdat deze medicijnen elkaar kunnen beïnvloeden.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 2 uur).

Het onderzoek bestaat uit 1 studieperiode van 14 dagen en 13 nachten.

De planning gaat in overleg met de onderzoeker.

Bijzondere omstandigheden:

U blijft uw voorgeschreven anti-epileptica tijdens het onderzoek gebruiken, belangrijk is dat de dosering niet wordt gewijzigd. Vanaf 48 uur voor de keuring en de start van het onderzoek mag u niet meer dan 3 eenheden alcohol drinken. U mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Tijdens de duur van de hele studie mag u niet meer dan 5 sigaretten per dag roken. Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunt u niet aan het onderzoek deelnemen. Tijdens de studie tot en met 90 dagen na de studie is het verplicht om een betrouwbare vorm van anticonceptie te gebruiken. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 72 uur voor ieder bezoek.U mag 72 uur voor elk bezoek aan het CHDR totdat u het centrum verlaat geen voedsel of dranken nuttigen die grapefruitsap of kinine (bijv. tonic of bitter lemon) bevatten. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdendeproducten) kunnen invloed hebben op de metingen, u mag niet meer dan 600 mg caffeine gebruiken van 48 uur voor de eerste studiedag tot het eind van de studie.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 2.514,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200km enkele reis) voor elke reis met uitzondering van de reiskosten voor de informatiebijeenkomst.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden heeft meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.