proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de effecten van een nieuw middel op het denkvermogen. Deel B.

man vrouw 18 - 64 jaar vergoeding Vergoeding € 2.507,-

niet roken 

Niet roken

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 64 jaar die niet roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

Dementie en denkstoornissen zijn grote en groeiende gezondheidsproblemen. Een behandeling die het denkvermogen kan verbeteren zou van grote waarde zijn voor patiënten en hun families en zorgverleners. Het onderzoeksmiddel is een nieuw middel dat wordt ontwikkeld voor de behandeling van aandoeningen van het denkvermogen. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel is en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt. Het onderzoeksmiddel wordt vergeleken met een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’ dat er hetzelfde uitziet als het onderzoeksmiddel.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur), een medische keuring (duur: 1 uur) en een training (1 uur).
Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 17 nachten en 16 dagen en een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 48 uur voor de eerste onderzoeksdag tot na de nakeuring geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Roken of het gebruik van producten die nicotine bevatten is helemaal niet toegestaan vanaf 3 maanden voor de keuring tot na de nakeuring. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. Je mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf 72 uur voor de eerste onderzoeksdag tot na de nakeuring. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 48 uur voor de eerste onderzoeksdag tot na je vertrek bij het CHDR. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie (tijdens de studie en tot 90 dagen na het innemen van het onderzoeksmiddel).

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 2.507,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.