proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van een zeldzame stofwisselingsziekte.

man 18 - 55 jaar vergoeding Vergoeding € 906,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen tussen de 18 en 55 jaar die geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een geneesmiddel onderzocht voor de behandeling van cystinose. Cystinose is een zeldzame aangeboren stofwisselingsziekte. Deze ziekte kenmerkt zich door een stapeling van het eiwit cystine in cellen van verschillende organen in het lichaam. Hierdoor kan er onder andere ernstige nierschade ontstaan. Een nieuwe formulering van de medicatie wordt vergeleken met 2 bestaande medicijnen voor de behandeling van cystinose, welke dezelfde werkzame stof bevatten.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit 3 periodes van 1 dag en 1 nacht, gevolgd door een nakeuring.

Bekijk hier de planning.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om bij elke periode nuchter te komen, dus niet te hebben gegeten vanaf 24:00 uur de voorafgaande avond. Daarnaast vragen wij de vrijwilligers om vanaf 24 uur voor de keuring, voor elke studiedag en gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en gedurende de studie. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor elke studiedag en tijdens het verblijf. Grapefruit en sinaasappel(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. Je mag deze producten dus niet eten of drinken vanaf 3 dagen voor elke studiedag tot aan het einde van de studiedag. Dit geldt ook voor producten die maanzaad bevatten. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie. Roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de keuring, elk bezoek en tijdens het verblijf op het CHDR.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 906,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.