proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar de verdraagbaarheid en traceerbaarheid van een nieuwe contrastvloeistof.

man 18 - 65 jaar vergoeding Vergoeding € 472,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen tussen de 18 en 65 jaar die niet meer dan 5 sigaretten per dag roken en geen medicatie gebruiken.

Het onderzoek:

In dit onderzoek wordt een nieuw onderzoeksmiddel ontwikkeld als onderdeel van de behandeling van prostaatkanker. Er wordt uitgezocht hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel is wanneer het aan gezonde vrijwilligers wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt.

Het nieuwe middel is een fluorescente contrastvloeistof die aan kankercellen bindt. Door er met een speciale lichtbron op te schijnen kunnen de kankercellen beter zichtbaar worden gemaakt. Voordat dit middel aan patiënten met kanker gegeven kan worden, moet eerst bij gezonde vrijwilligers onderzocht worden of het middel veilig en goed te verdragen is. Het uiteindelijke doel van de studie is om het middel aan patiënten toe te dienen die een operatie ondergaan vanwege prostaatkanker.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiebijeenkomst (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur).

Het onderzoek bestaat uit een studieperiode van 1 dag en 1 nacht, gevolgd door een nakeuring.

Bekijk hier de planning van groep 2.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om vanaf 24 uur voor de studieperiode tot en met de nakeuring geen alcohol te nuttigen. Je mag vanaf 2 weken voor de medische keuring tot aan met het einde van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Je mag niet eten en drinken vanaf 23:00 uur op de avond voor de studieperiode (water drinken mag wel). Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan vanaf 30 dagen voor de start van het onderzoek. Grapefruit(sap), bitter lemon en tonic hebben invloed op de metingen. Je mag deze producten niet eten of drinken vanaf 24 uur voor de studieperiode tot en met de nakeuring. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 24 uur voor de keuring, de studieperiode en de nakeuring. Chocolade, cola, energiedrank, koffie en thee (cafeïne-houdende producten) hebben invloed op de metingen en zijn niet toegestaan vanaf 24 uur voor de studieperiode tot en met de nakeuring. Vrijwilligers gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie tot en met 90 dagen na het onderzoek.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van € 472,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.