proefpersoon nl logo

Er gaan weer
onderzoeken starten!

 

Coronanieuws

Een onderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van ziekten aan het afweersysteem.

man_vrouw 18- 45 jaar vergoeding Vergoeding € 1.881,- niet roken  Niet roken

Dit onderzoek is nog niet opnieuw opgestart. Je kunt je wel alvast aanmelden als geïnteresseerde.

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die niet roken en geen medicatie gebruiken. Vrouwen zijn postmenopauzaal of gesteriliseerd.

Het onderzoek:

Het onderzoeksmiddel is een nieuw middel dat ontwikkeld wordt als onderdeel van de behandeling van auto-immuunziekten en chronische ontstekingsziekten. Auto-immuunziekten zijn ziekten die ontstaan als het afweersysteem (oftewel immuunsysteem) lichaamseigen cellen aanvalt. Een voorbeeld is reumatoïde artritis.

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig het nieuwe middel is, als het aan gezonde proefpersonen wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt. Er zullen verschillende sterktes worden onderzocht en het zal worden vergeleken met een placebo (nepmiddel).

Het lichaam heeft een afweersysteem ter bescherming tegen o.a. bacteriën en virussen. Als dit afweersysteem te hard werkt kunnen er ontstekingsziekten of auto-immuunziekten ontstaan. Er zijn speciale witte bloedcellen die de werking van het afweersysteem kunnen regelen. De verwachting is dat door het onderzoeksmiddel deze speciale cellen in aantal zullen toenemen. Patiënten met auto-immuun- en ontstekingsziekten zouden hier in de toekomst baat bij kunnen hebben.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is er een informatiegesprek (duur: 1 uur) en een medische keuring (duur: 1 uur). Het onderzoek bestaat een studieperiode van 5 dagen en 4 nachten, 7 korte bezoeken en een nakeuring.

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om geen alcohol te nuttigen vanaf 48 uur voor elke onderzoeksdag. Je mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruiken. Roken, elektronische sigaretten en nicotinepleisters zijn niet toegestaan vanaf 3 maanden voor toediening van het onderzoeksmiddel tot aan het einde van het onderzoek. Het gebruik van geneesmiddelen is niet toegestaan tijdens de gehele onderzoeksperiode. Intensieve fysieke inspanningen dienen te worden vermeden vanaf 48 uur voor de keuring en 48 uur voor elke onderzoeksdag. Mannen gebruiken een betrouwbare vorm van anticonceptie. Vrouwen zijn postmenopauzaal of gesteriliseerd.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je een bruto vergoeding van € 1.881,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed voor alle bezoeken (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis). De reiskosten voor het informatiegesprek worden alleen vergoed wanneer je ook de medische keuring hebt bezocht.

Algemene informatie:

Indien je langs komt voor een medische keuring vragen wij of je een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Wij maken dan een veilige kopie en dekken overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer (BSN). Met deze gegevens bekijken wij of je de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.