proefpersoon nl logo

Een onderzoek naar afweercellen bij hart- en vaatziekten. Deel B

man Vanaf 60 jaar vergoeding Vergoeding € 195,-

 
 

Deelnemerscategorie:

Voor dit onderzoek zoeken wij mannen vanaf 60 jaar met stabiele hart- en vaatziekten. Onder stabiel wordt verstaan: minimaal 3 maanden medisch stabiel en geen verandering in medicatie.

Tevens zoeken wij voor dit onderzoek gezonde mannen zonder hart- en vaatziekten. Is dat op u van toepassing? Klik dan hier om het onderzoek te bekijken.

Het onderzoek:

Hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende doodsoorzaak wereldwijd. De belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten is aderverkalking. Iedereen ontwikkelt aderverkalking gedurende zijn of haar leven, het leidt alleen niet bij iedereen tot de gevolgen van aderverkalking zoals bijvoorbeeld een hartaanval. Vooral over de rol van afweercellen binnen aderverkalking is nog veel onbekend.

In het huidige onderzoek willen we het gedrag en de aanwezigheid van afweercellen in het bloed en vetweefsel vergelijken tussen 5 groepen: jonge gezonde vrijwilligers, oudere gezonde vrijwilligers, jonge rokers, oudere rokers en patiënten met stabiele hart- en vaatziekten. Het doel is om te kijken of er verschillen zijn in afweercellen tussen de verschillende leeftijdsgroepen en of er een verschil is tussen gezonde mensen en patiënten. Dit zal leiden tot meer kennis over de rol van deze afweercellen bij aderverkalking.

Planning:

Voorafgaand aan het onderzoek is een medische keuring (1 uur).
Het onderzoek bestaat uit een bezoek van ongeveer 1 uur waarin onder andere een vetweefsel biopt wordt afgenomen.

Bekijk hier de planning. 

Bijzondere omstandigheden:

Wij vragen de vrijwilligers om gedurende hun verblijf op het CHDR geen alcohol te nuttigen, en vanaf 24 uur voor de onderzoeksdag. Er mag gedurende de looptijd van het onderzoek geen drugs, waaronder cannabis, gebruikt worden. Het gebruik van medicatie voor hart- en vaatziekten is toegestaan, andere medicatie gaat in overleg met de onderzoeker. Roken is in het CHDR gebouw geheel niet toegestaan.

Vergoeding:

Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u een bruto vergoeding van € 195,00.
Dit is exclusief reiskosten. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 per km, max. 200 km enkele reis) voor elke reis.

Algemene informatie:

Indien u langs komt voor een medische keuring vragen wij of u een ID-kaart of paspoort mee wilt nemen. Hiervan maken wij een kopie en met deze gegevens bekijken wij of u de afgelopen 3 maanden hebt meegedaan aan een medisch onderzoek. (zie: is meedoen veilig?)

Direct aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor geneesmiddelenonderzoek bij het CHDR is altijd vrijblijvend.